Επεκτείνεται ο Μεγάλος Αδελφός

Σε μία τεράστια βάση δεδομένων θα κρατείται για 12 μήνες κάθε τηλεφώνημα που κάνουν οι Βρετανοί κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που στέλνουν, όπως και κάθε επίσκεψη που πραγματοποιούν στο διαδίκτυο.

Αυτά προβλέπουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, τα σχέδια του υπουργείου Εσωτερικών που εντάσσονται στα ευρύτερα μέτρα που λαμβάνονται με στόχο το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία.

Τα σχέδια αυτά όμως προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν ότι έτσι εδραιώνεται έτσι περισσότερο η κοινωνία του \"Μεγάλου Αδελφού\".

Στη νέα αυτή βάση δεδομένων, θα έχουν πρόσβαση η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας όμως μόνο με προηγούμενη άδεια των δικαστικών αρχών.

Πάντως, με βάση κοινοτική οδηγία που εκδόθηκε μετά τις βομβιστικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου στο Λονδίνο, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών οφείλουν να διατηρούν αρχεία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και μηνυμάτων που στέλλονται μέσω κινητών τηλεφώνων.

Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μπράουν στηρίζεται στις διατάξεις αυτές, τις επεκτείνει για να περιλάβει και το Ίντερνετ και προτείνει, επιπλέον, τη συγκέντρωση όλων αυτών των στοιχείων σε μία τράπεζα δεδομένων η οποία δεν θα βρίσκεται πλέον στα χέρια των εταιρειών τηλεπικοινωνιών, αλλά των βρετανικών αρχών.

Ο \"σκιώδης\" υπουργός Εσωτερικών, ο βουλευτής των Συντηρητικών, Ντέιβιντ Ντέιβις τόνισε ότι \"με δεδομένη την απαράδεκτη επίδοση της παρούσης κυβερνήσεως στην διατήρηση της ακεραιότητας των δεδομένων που περιέχουν ευαίσθητα στοιχεία για μας, το νέο αυτό μέτρο, αντί να στηρίξει την κοινωνία μας, μπορεί να αποτελέσει μία ακόμη απειλή γι\' αυτήν\".
Πηγή: skai.gr