Κλείσιμο

Επεισοδιακή συνέντευξη τύπου στη Λιθουανία λόγω... αναχαίτισης ρωσικού αεροσκάφους (vid)

Άρον- άρον διεκόπη η κοινή συνέντευξη Τύπου που έδιναν ο Ισπανός πρωθυπουργός και ο Λιθουανός πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα, σε αεροπορική βάση της Πολεμικής Αεροπορίας της Λιθουανίας.

Την ώρα που μιλούσε στις κάμερες ο Ναουσέντα μία πόρτα στο βάθος ανοίγει και μπαίνουν τρέχοντας πιλότοι και λοιπό προσωπικό της βάσης. Ο ίδιος αμήχανος συνεχίζει να μιλάει, ενώ κοιτάζει πίσω του να δει τι συμβαίνει χωρίς ωστόσο να καταλαβαίνει.

 

Ένας στρατιωτικός τους πλησιάζει στη συνέχεια και τους εξηγεί ότι χτύπησε συναγερμός για αναχαίτιση (scramble) από τα συμμαχικά μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter, που βρίσκονταν σταθμευμένα ακριβώς από πίσω τους!

 

Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασίας απογείωσης, ενώ ο Σάντσεθ, ο Ναουσέντα καθώς και οι δημοσιογράφοι απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο  του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιθουανίας, τα ισπανικά Eurofighter, που ήταν σταθμευμένα στην αεροπορική βάση, κλήθηκαν να αναχαιτίσουν ρωσικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από το Καλίνινγκραντ και δεν είχε υποβάλλει το απαιτούμενο σχέδιο πτήσης.

 

Πηγή: EL PAIS