Κλείσιμο

Επεισόδια στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό

Σκηνές χάους επικρατούν στο κέντρο της πόλης μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν στις Βρυξέλλες, το μεσημέρι της Κυριακής, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το rtbf, το οποίο επικαλείται το δίκτυο VRT, μία ομάδα εκτόξευσε προς την πλευρά των αστυνομικών κροτίδες. Οι αρχές απάντησαν με κανόνια νερού και δακρυγόνα.

Όπως αναφέρουν τα βελγικά μέσα, περίπου 35.000 ξεκίνησαν την πορεία από το σιδηροδρομικό σταθμό "Gare du Nord" για να διαμαρτυρηθούν κατά του covid safe pass και των περιοριστικών μέτρων.

Η διαδήλωση, που ονομάστηκε «Μαζί για την ελευθερία», ξεκίνησε γύρω στις 3 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) στον σταθμό Bruxelles-Nord. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία, την εφαρμογή του υγειονομικού πιστοποιητικού «Covid Safe Ticket» και την απαγόρευση πρόσβασης σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους σε μέρη όπως εστιατόρια και μπαρ.

Η διαδήλωση υπόκειται στην έγκριση του δήμου των Βρυξελλών και καθορίστηκε μια διαδρομή στη «rue de la Loi», στην καρδιά των ευρωπαϊκών θεσμών στις Βρυξέλλες. Στον τερματισμό είχε στηθεί εξέδρα για να γίνουν ομιλίες.

«Καταγγέλλουμε τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία, τα οποία δεν ήταν μια διαρθρωτική λύση για την υγειονομική περίθαλψη», τονίζουν οι διοργανωτές στη δήλωσή τους. Το σύνθημα αυτής της κινητοποίησης είναι «Φτάνει! ".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ