Επαναπροσδιορίζει τη στάση της για τον Αραφάτ η Ε.Ε.

Όπως είπε ο Χαβιέ Σολάνα, η Ε.Ε. ενδέχεται να επαναπροσδιορίσει τη στάση της και την υποστήριξή της στον Γιάσερ Αραφάτ, αν ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Αχμέτ Κορέι εκπέσει του αξιώματός του. «Αν αυτό συμβεί, τότε πρέπει να ξανασκεφτούμε πολλά πράγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σολάνα, την ώρα που τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ΟΗΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν τον παλαιστίνιο πρόεδρο να μεταβιβάσει στον πρωθυπουργό περισσότερες αρμοδιότητες για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στις δυνάμεις ασφαλείας.
Την ίδια ώρα, πάντως, το Ισραήλ εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένο για την υποστήριξη των Βρυξελλών στο ψήφισμα του ΟΗΕ, που καταδικάζει τη δημιουργία ισραηλινού τείχους ασφαλείας στη Δυτική Όχθη. Ο Ισραηλινός υπουργός εξωτερικών Σιλβάν Σαλόμ τόνισε ότι το Τελ Αβίβ δεν είναι πλέον βέβαιο ότι μπορεί να εμπιστευτεί την ΕΕ ως διαπραγματευτικό μέλος της ειρηνευτικής διαδικασίας για τη Μέση Ανατολή.
Η Ε.Ε., ο ΟΗΕ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία απαρτίζουν το λεγόμενο «κουαρτέτο» στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Μέση Ανατολή.
Πηγή: skai.gr