Κλείσιμο

Ένταλμα σύλληψης για τη Μιριάνα Μάρκοβιτς

Η σερβική δικαιοσύνη εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά της χήρας του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς Μιριάνα Μάρκοβιτς, η οποία θεωρείται ύποπτη για λαθρεμπόριο τσιγάρων κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄90.

Επικαλούμενη αστυνομικές και δικαστικές πηγές, η εφημερίδα Danas δημοσιεύει την πληροφορία ότι ένταλμα σύλληψης θα εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα και κατά του γιού της Μάρκο Μιλόσεβιτς.

Η σερβική δικαιοσύνη άνοιξε εδώ και δέκα ημέρες έρευνα κατά της Μιριάνα Μάρκοβιτς και του Μάρκο Μιλόσεβιτς, που έχουν καταφύγει στη Ρωσία. Θεωρούνται ύποπτοι ότι ηγήθηκαν εγκληματικής οργάνωσης λαθρεμπορίου τσιγάρων.

Η χήρα του πρώην προέδρου της Σερβίας, η οποία διέθετε μεγάλη επιρροή όταν ο σύζυγός της ήταν στην εξουσία, καταζητείται από τη σερβική δικαιοσύνη για κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

Για την οικογένεια Μιλόσεβιτς υπάρχουν υποψίες ότι επιδόθηκε σε λαθρεμπόριο τσιγάρων και πετρελαίου κατά την περίοδο της εφαρμογής των διεθνών κυρώσεων εναντίον της Σερβίας για τους πολέμους της Βοσνίας και της Κροατίας.
Πηγή: skai.gr