Ένοχος κρίθηκε ο Ντέρεκ Σόβιν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Ο πρώην αστυνομικός, Ντέρεκ Σόουβιν, κρίθηκε ένοχος από τους ενόρκους του δικαστηρίου, για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Στον δράστη της δολοφονίας του αφροαμερικανού, η οποία προκάλεσε παναμερικανικό ξεσηκωμό και σοβαρότατα επεισόδια σχεδόν στο σύνολο των Αμερικανικών Πολιτειών, αναμένεται να  επιβληθεί ποινή κάθειρξης άνω των 40 ετών.

Οι ένορκοι της δίκης του Ντέρεκ Σόβιν, του 45χρονου πρώην αστυνομικού που δικαζόταν για ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία, κρίθηκε ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες, όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν μίλησε τηλεφωνικά με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Το 12μελες σώμα ενόρκων ανάγνωσε την ετυμηγορία του λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας κρίνοντας τον Σόβιν ένοχο και για τις τρεις κατηγορίες που δικαζόταν.

Ο πρώην αστυνομικός μεταφέρθηκε αμέσως μετά την ανάγνωση της απόφασης εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου με χειροπέδες και θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας σκόρπισε έκρηξη χαράς μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Για ένα “σημείο καμπής στην ιστορία” έκανε λόγος ο δικηγόρος της οικογένειας του Φλόιντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ