Την ενόχληση της Άγκυρας για τα ξεκάθαρα μηνύματα της ελληνίδας προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απηχούν σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα γράφει η Hurriyet που κατηγορεί την κ. Σακελλαροπούλου ότι συνεχίζει να προκαλεί ένταση λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει στις απαράδεκτες διεκδικήσεις και την επιθετική ρητορική της Τουκρίας.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει μπει τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο της Άγκυρας και μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σε βάρος της.

Χθες η κ. Σακελλαροπούλου μιλώντας στην διαδικτυακή εκδήλωση κοπής της πίτας του Συλλόγου Ιμβρίων, κάλεσε τις τουρκικές αρχές να μεταβάλουν την στάση τους έναντι της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία και να εφαρμόσουν, χωρίς παρέκκλιση, όλα όσα προβλέπονται στη Συνθήκη της Λωζάννης για τις μειονότητες.

Παράλληλα, η Πρόεδρος τόνισε ότι η Ελληνική Πολιτεία θα στηρίζει πάντοτε τις άοκνες προσπάθειές τους για την ενίσχυση του ελληνισμού της Ίμβρου αλλά και την αποκατάσταση των αδικιών που διαχρονικά έχει υποστεί.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις