Κλείσιμο

Eνόχληση Ιαπωνίας: Πλήγμα αν η ΕΕ επιβάλει περιορισμούς στις εξαγωγές εμβολίων

Ενόχληση του Τόκιο για την ευρωπαϊκή στάση για τα εμβόλια. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Ιαπωνίας Τάρο Κόνο, στον οποίο έχει ανατεθεί να συντονίσει την εκστρατεία εμβολιασμού για τον νέο κορωνοϊό, εκτίμησε σήμερα Τρίτη ότι οι περιορισμοί στις εξαγωγές εμβολίων κατά του SARS-CoV-2 ενδέχεται να πλήξουν τον εφοδιασμό της ασιατικής χώρας.

Το μέτρο αυτό θα προκαλούσε καθυστέρηση στην ανοσοποίηση των πολιτών της Ιαπωνίας, τόνισε ο κ. Κόνο σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τάρο Κόνο προειδοποίησε ότι ο αυξανόμενος εθνικισμός των εμβολίων ενδέχεται να οδηγήσει σε αντίποινα και να προκαλέσει προβλήματα στον παγκόσμιο εφοδιασμό.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αναμένεται να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί στο Τόκιο και άλλες τέσσερις περιφέρειες για άλλον έναν μήνα από σήμερα. Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει την οριστική του απόφαση έπειτα από τη συνάντηση που θα έχει με το κλιμάκιο των ειδικών που τον συμβουλεύει για την αντιμετώπιση της πανδημίας εντός της ημέρας.

Ως αυτό το στάδιο οι υγειονομικές αρχές στην Ιαπωνία έχουν καταγράψει 5.832 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 391.618 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ