Κλείσιμο

Ένοπλος σκότωσε τρία άτομα σε εργοστάσιο του Κάνσας

Τρεις εργαζόμενοι σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας οπλισμένος με δύο περίστροφα εισέβαλε στην καφετέρια του συγκροτήματος, στο Κάνσας, και άνοιξε πυρ. Στη συνέχεια ο δράστης έθεσε τέρμα στη ζωή του.
Η επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, τοπική ώρα (01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) σε εργοστάσιο της εταιρείας «Conagra Foods Inc.», μιας από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες τροφίμων και αγροτικών προϊόντων.
Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα, ενδέχεται όμως να πρόκειται για κάποιον πρώην εργαζόμενο στο εργοστάσιο που έχασε τη δουλειά του. Η εταιρεία ανέφερε ότι συνεργάζεται με την αστυνομία και εξέφρασε τη συμπάθειά της προς τις οικογένειες των θυμάτων, δεν διευκρίνισε όμως αν ο ένοπλος υπήρξε υπάλληλός της.
Η νέα αυτή επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από άλλες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ σε εργασιακούς χώρους.
Τον Αύγουστο του 2003 ο Σαλβαδόρ Ταπία μπήκε σε μια αποθήκη στο Σικάγο, απ` όπου είχε απολυθεί έξι μήνες νωρίτερα και σκότωσε έξι πρώην συναδέλφους του.
Ένα μήνα νωρίτερα, τον Ιούλιο του 2003, ένας εργαζόμενος της αεροναυπηγικής εταιρείας Λόκχιντ Μάρτιν έφυγε από ένα σεμινάριο δεοντολογίας στο Μερίντιαν του Μισισίπι και αφού πήρε ένα περίστροφο και ένα τουφέκι επέστρεψε στη δουλειά του όπου σκότωσε έξι συναδέλφους του, τραυμάτισε άλλους οκτώ και κατόπιν αυτοκτόνησε.
Τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους ο Εμάνουελ Μπερλ Πάτερσον άρχισε να πυροβολεί μέσα σε ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα σκοτώνοντας τέσσερα άτομα που βρίσκονταν εκεί προκειμένου να καταθέσουν αίτηση για να βρουν δουλειά.
Πηγή: skai.gr