Ένας νεκρός επιβάτης στο αεροπλάνο που έπεσε σε λιμνοθάλασσα στη Μικρονησία

Το πτώμα ενός επιβάτη βρέθηκε μέσα σε αεροσκάφος το οποίο κατέπεσε σε λιμνοθάλασσα καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί σε ένα απομακρυσμένο νησί του Ειρηνικού, ανακοίνωσαν οι αρχές της Μικρονησίας.

Το αεροσκάφος, ένα Boeing 737-800 της εταιρείας Air Niugini, προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Γουένο, στη Μικρονησία, αλλά πριν προσεδαφιστεί κατέπεσε στη λιμνοθάλασσα Τσουκ κι άρχισε να βυθίζεται αμέσως.

Η αεροπορική εταιρεία αυτή της Παπούας-Νέας Γουινέας είχε αρχικά διαβεβαιώσει ότι οι 35 επιβάτες και τα 12 μέλη του πληρώματος του 737 απομακρύνθηκαν όλοι από το αεροσκάφος με απόλυτη ασφάλεια.

Όμως δύτες που εξέταζαν τα συντρίμμια έκαναν μια μακάβρια ανακάλυψη.

Προς «μεγάλη μας λύπη, το πτώμα ενός επιβάτη βρέθηκε από δύτες σήμερα καθώς συνέχιζαν τις έρευνές τους» στο κουφάρι του αεροσκάφους «και γύρω από αυτό, στη λιμνοθάλασσα Τσουκ», τόνισε ο Ταχαουάρ Ντουράνι, γενικός διευθυντής της Air Niugini, σε μια ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Η μικρονησιακή κυβέρνηση διευκρίνισε ότι το εύρημα έκαναν δύτες του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εννιά άνθρωποι τραυματίστηκαν στο δυστύχημα, από τους οποίους οι τέσσερις σοβαρά.

Μικρονήσιοι ερευνητές εργάζονται από κοινού με τις αρχές των ΗΠΑ και της Παπούας Νέας Γουινέας για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, πρόσθεσε η κυβέρνηση.

«Οι μετεωρολογικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες, με σφοδρές βροχοπτώσεις και μειωμένη ορατότητα», είχε υπογραμμίσει η αεροπορική εταιρεία την Παρασκευή.
Πηγή: skai.gr