Κλείσιμο

Ένας ακόμα υπουργός αποχωρεί από την κυβέρνηση Τραμπ

Ο υπουργός Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Ράιαν Ζίνκε θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση στο τέλος του έτους, σε μία ακόμα απώλεια υψηλόβαθμου στελέχους για την κυβέρνηση Τραμπ.

Την επικείμενη αποχώρηση Ζίνκε ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Τραμπ, ο οποίος ανέφερε ότι ο υπουργός «πέτυχε πολλά» κατά την θητεία του. Προσέθεσε πως ο διάδοχός του θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Ζίνκε έχει αντιμετωπίσει σειρά καταγγελιών για αδικαιολόγητες δαπάνες δημόσιου χρήματος και για διαφθορά.

Ως εκ τούτου ο Λευκός Οίκος τον θεωρεί εύκολο στόχο για τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι από τον Ιανουάριο θα έχουν την πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων και θα μπορούν να ξεκινήσουν έρευνες σε βάρος της Ρεπουμπλικανικής κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων υπάρχουν καταγγελίες πως ο κ. Ζίνκε έχει δαπανήσει μεγάλα ποσά για την ναύλωση ιδιωτικών αεροπλάνων για μετακινήσεις του, ακόμα και για μικρά ταξίδια, και ότι αναμείχθηκε σε ύποπτη κτηματομεσιτική συμφωνία με πετρελαϊκά συμφέροντα.

Περισσότερα από 10 ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ έχουν αποχωρήσει προτού συμπληρωθεί το πρώτο ήμισυ της τετραετούς θητείας του. Ο κ. Τραμπ έχει αλλάξει τουλάχιστον δύο φορές προσωπάρχη του Λευκού Οίκου και Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας.

Το ΥΠΕΣ έχει βαρυσήμαντο χαρτοφυλάκιο, καθώς είναι αρμόδιο για την αξιοποίηση ενεργειακών πόρων σε ομοσπονδιακά εδάφη και για την διαχείριση υδάτων
Πηγή: skai.gr