Κλείσιμο

Ένα αναμενόμενο διαζύγιο

Ένας γάμος... αλά γαλλικά φαίνεται να φθάνει στο τέλος του, αν και επίσημα δεν έχει υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Η γαλλική επαρχιακή εφημερίδα Λ΄Εστ Ρεπουμπλικαίν, η μοναδική που έχει δώσει συνέντευξη η κυρία Σαρκοζί μετά τη νίκη του συζύγου της, έγραψε στην ηλεκτρονική της σελίδα ότι η ανακοίνωση του διαζυγίου είναι θέμα ημερών, αν όχι ωρών.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου, Νταβίντ Ματινιόν ρωτήθηκε σχετικά αλλά απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο, χωρίς όμως να προβεί σε διάψευση.

Οι φήμες για το διαζύγιο είναι ευρύτατα διαδεδομένες, εδώ και χρόνια, από τότε που η Σεσίλια Σαρκοζί φωτογραφήθηκε με έναν άγνωστο στη Νέα Υόρκη, και πολύ πριν την προεδρική εκστρατεία του συζύγου της, όταν αυτός σύμφωνα με τις κακές γλώσσες είχε μακρά σχέση με μια δημοσιογράφο.

Η κούρσα... για το Μέγαρο των Ηλυσίων ένωσε το ζευγάρι μπροστά στους φακούς, αλλά η Σεσίλια Σαρκοζί δεν έδειξε έτοιμη να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της πρώτης κυρίας για πολύ καιρό.

Στη Σύνοδο των Οκτώ, η σύζυγος του Σαρκοζί έφυγε πολύ πριν την ολοκλήρωσή της, για να παραστεί στα γενέθλια του γιου της στο Παρίσι.

Στην επίσκεψη Σαρκοζί στον εξοχική κατοικία του πρόεδρου Μπους στο Κένεμπανκπορτ του Μέιν, η Σεσιλιά έλαμψε δια της απουσίας της.

Την ίδια ώρα, δύο ακόμη πληροφορίες κάνουν το γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων στο Παρίσι συνδέοντας εμμέσως το διαζύγιο με εκλιπόντες σοσιαλιστές πολιτικούς.

Σύμφωνα με την πρώτη, το ζεύγος έχει συμφωνήσει τη συναινετική διαδικασία να αναλάβει ο δικηγόρος Ζορζ Κιέζμαν, που έχει χρηματίσει υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Μιτεράν.

Η δεύτερη αφορά το δεξί χέρι του Σαρκοζί, Κλόντ Γκεάν, ο οποίος φέρεται να έδωσε εντολή στο προσωπικό της προεδρίας να κάνει μια έρευνα για τυχόν προηγούμενο ηγέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χώρισε όντας στην εξουσία και η έρευνα κατέληξε σε ένα όνομα Ανδρέας Παπανδρέου...
Πηγή: skai.gr