Ένα ακόμη «όχι» στον Μιλόσεβιτς

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία απαγόρευσε σήμερα στον κρατούμενο για εγκλήματα πολέμου, πρώην πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς να μετάσχει με οποιονδήποτε τρόπο στην προεκλογική εκστρατεία της Σερβίας.
Ο Μιλόσεβιτς που έχει κατηγορηθεί για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη δεκαετία του 90, καταπάτησε τους κανόνες της φυλακής με την ηχογράφηση μιας ομιλίας του που μεταδόθηκε στη Σερβία στις 3 Δεκεμβρίου και γράφηκε και στις εφημερίδες λίγες ημέρες αργότερα. Σε ανακοίνωση του Δικαστηρίου αναφέρεται ότι η ίδια απαγόρευση είχε επιβληθεί και στον κρατούμενο Σέρβο υπερεθνικιστή, Βόιτσλαβ Σέσελι γιατί και εκείνος καταπάτησε τους κανόνες της φυλακής μιλώντας σε οπαδούς του και σε δημοσιογράφους τηλεφωνικώς μέσα από το κελί του με αφορμή την προεκλογική εκστρατεία για τις σερβικές γενικές εκλογές της 28ης Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Μιλόσεβιτς όσο και ο Σέσελι δεν αναγνωρίζουν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο κατά τους ισχυρισμούς των Σέρβων μεροληπτεί σε βάρος τους.
Πηγή: skai.gr