Σε εμπάργκο προς τους δημοσιογράφους του Bloomberg διαμηνύει πως θα προχωρήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ, στο περιθώριο της απόφασης του μέσου να μην διεξάγει έρευνα όσον αφορά τους υποψήφιους από την πλευρά των Δημοκρατικών.

Η κίνηση Τραμπ, αυτή, για πολλούς θα μπορούσε ακόμη και να ερμηνευτεί ως «άμεσο χτύπημα» για τον όψιμο πολιτικό του αντίπαλο, από την πλευρά των Δημοκρατικών, και επίσης δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, CEO και σημαντικό μέτοχο του μέσου, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Ο διευθυντής της καμπάνιας Tραμπ Brad Parscale δήλωσε συγκεκριμένα, ότι η πολιτική του Bloomberg που κατά βάση αντανακλά τις ιδέες του Michael Bloomberg, είναι άδικη για τον πρόεδρο Trump αφού ούτε λίγο ούτε πολύ το μέσο είναι εξ ορισμού προκατειλημμένο εναντίον του Ντόναλτ Τραμπ.

«Από την στιγμή που δήλωσαν ανοιχτά την μεροληψία τους, η εκστρατεία Τραμπ δεν θα εκδίδει διαπιστεύσεις σε εκπροσώπους του Bloomberg News για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις ή για άλλες εκδηλώσεις της εκστρατείας», δήλωσε συγκεκριμένα.

«Θα καθορίζουμε κατά περίπτωση αν θα εμπλεκόμαστε με μεμονωμένους δημοσιογράφους ή θα απαντάμε σε ερωτήσεις από το Bloomberg News», συμπλήρωσε.

Ως εκ τούτου οι δημοσιογράφοι του μέσου δεν θα λαμβάνουν πια διαπιστεύσεις προκειμένου να καλύπτουν τις δράσεις του Προέδρου ή την προεκλογική του εκστρατεία, εξηγεί ο ο διευθυντής της καμπάνιας του.

Την ανακοίνωση της διακοπής έκδοσης διαπιστεύσεων σε δημοσιογράφους του Bloomberg έκανε η ομάδα της εκστρατείας επανεκλογής του Τραμπ.

Δεν ήταν άμεσα σαφές κατά πόσον ο Λευκός Οίκος θα αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης των δημοσιογράφων του Bloomberg.

Αντιδρώντας στην ανακοίνωση του επιτελείου του Αμερικανού προέδρου, ο Τζον Μικλεθγουεϊτ, αρχισυντάκτης του πρακτορείου δήλωσε πως «Η κατηγορία για μεροληψία δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια».

«Καλύψαμε δημοσιογραφικά τον Ντόναλντ Τραμπ δίκαια και αμερόληπτα από τότε που έγινε υποψήφιος το 2015 και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε παρά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από το επιτελείο Τραμπ», πρόσθεσε.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο Μικλεθγουεϊτ σε υπόμνημά του προς την διεύθυνση σύνταξης του πρακτορείου δήλωσε πως «θα συνεχίσουμε την παράδοσή μας να ερευνάμε τον Μάικλ, την οικογένειά του και το ίδρυμά του και θα εφαρμόσουμε την ίδια πολιτική και για τους άλλους διεκδικητές του χρίσματος των Δημοκρατικών.

Τέλος, είπε πως τα ερευνητικά ρεπορτάζ για την κυβέρνηση Τραμπ, την τωρινή κυβέρνηση, θα συνεχιστούν «προς το παρόν».

Με πληροφορίες: Bloomberg- ΑΠΕ