Εμμένει στην κατασκευή κρεμαστής γέφυρας η Ιταλία

Η Ιταλία σκοπεύει να ξεκινήσει την κατασκευή της μεγαλύτερης κρεμαστής γέφυρας στον κόσμο που θα ενώνει τη Σικελία με την υπόλοιπη χώρα, παρά την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να σταματήσει τη χρηματοδότηση του έργου.
«Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου δεν θα κλονίσει την απόφασή μας για κατασκευή της γέφυρας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Μεταφορών.
Η γέφυρα θα έχει συνολικό μήκος 3,3 χιλιομέτρων και θα ενώνει την ηπειρωτική Ευρώπη με την πρωτεύουσα της Σικελίας Παλέρμο πάνω από τα στενά της Μεσίνας. Είναι ένα από τα έργα που η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι θεωρεί άμεσης προτεραιότητας, παρά τις επισημάνσεις της ιταλικής αντιπολίτευσης πως αυτό δεν πρόκειται να τελειώσει.
Το Ευρωκοινοβούλιο καταψήφισε την ένταξη του έργου αυτού σε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο έργων μετά την ένσταση των Πρασίνων, των Σοσιαλιστών και των Κομμουνιστών που θεωρούν πως το σχέδιο κατασκευής της γέφυρας χρειάζεται μεγαλύτερη ανάλυση τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος.
Πηγή: skai.gr