Ελπίδες για επιζώντα

Πέντε ημέρες μετά το φονικό σεισμό στην πόλη Λ' Άκουιλα, πρωτεύουσας του Αμπρούτσο, που βύθισε στο πένθος ολόκληρη την Ιταλία, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η δημόσια ραδιοφωνία της Ιταλίας RAI, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και μηχανήματα της πολιτικής προστασίας έχουν εντοπίσει έναν επιζώντα, εγκλωβισμένο στα χαλάσματα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την RAI πρόκειται για άτομο που βρίσκεται εγκλωβισμένο στα συντρίμμια πολυκατοικίας στην περιοχή του δημοτικού πάρκου, πολύ κοντά δηλαδή στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος έλληνας φοιτητής Βασίλης Κουφολιάς.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν, όμως, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι τα σωστικά συνεργεία θα καταφέρουν να ανασύρουν ζωντανό τον επιζώντα που έχει εντοπισθεί.

Οι προσπάθειες των ανδρών της πολιτικής προστασίας και των πυροσβεστών πρόκειται να συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή, ημέρα του καθολικού Πάσχα. • •

Στο μεταξύ, την Παρασκευή, ανήμερα Μεγάλης Παρασκευής για τους καθολικούς, έγιναν οι κηδείες 150 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από το φονικό σεισμό.

Ο σεισμός στοίχισε τη ζωή σχεδόν 300 ανθρώπων.

Η κηδεία έγινε στο προαύλιο της στρατιωτικής ακαδημίας, ένα από τα ελάχιστα κτίρια που διασώθηκαν στην πόλη. Πάνω στο κάθε φέρετρο υπήρχε ένα μπουκέτο λουλούδια και το όνομα του νεκρού. Τα φέρετρα των παιδιών ήταν άσπρα.

Τα θύματα του Αμπρούτσο είναι νεκροί ολόκληρου του έθνους, δήλωσε στην τηλεόραση ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλη τη χώρα, ενώ την ώρα της κηδείας σταμάτησε κάθε δραστηριότητα.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η σορός του 28χρονου Βασίλη Κουφολιά.
Πηγή: skai.gr