Ελπίδες για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ

Την ελπίδα ότι η χώρα του θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, κατά την επικείμενη σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας τον Απρίλιο στο Βουκουρέστι, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, κ. Σαλί Μπερίσα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους του Τύπου, τους οποίους και ενημέρωσε για πολιτικά και οικονομικά ζητήματα.

\"Στην πρόσφατη συνάντηση των πρεσβευτών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, παρουσίασα τη βελτιωμένη εικόνα της Αλβανίας, τις μεταρρυθμίσεις που αυτή έχει κάνει και ζήτησα η χώρα να λάβει την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου. Ενημέρωσα επίσης για τη μάχη που δίνει η κυβέρνηση εναντίον της διαφθοράς και του εγκλήματος\", δήλωσε ο κ. Μπερίσα.

Ένα άλλο σημείο που έθιξε ο αλβανός πρωθυπουργός ήταν η συνεργασία με την αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι η στάση της κυβέρνησης συμπίπτει με αυτή της αντιπολίτευσης ως προς τη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη.

Πρόσθεσε δε, ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος για μακροπρόθεσμη συνεργασία με την αντιπολίτευση σε όλους τους τομείς ζωτικής σημασίας για τη χώρα.
Πηγή: skai.gr