Έλον Μασκ: Πλουσιότερος κατά 36,2 δισ. δολάρια μέσα σε μία μόλις ημέρα- Πώς τα κατάφερε;

Το τελευταίο 24ωρο αποδεικνύεται «χρυσό» για την Tesla και τον ιδρυτή της, Έλον Μάσκ. Η ανακοίνωση της Hertz ότι σκοπεύει να αγοράσει 100.000 οχήματα της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων πυροδότησε ένα ξέφρενο ράλι της μετοχής της Tesla, που μπήκε έτσι με φόρα στο κλαμπ των εταιρειών με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρισ. δολαρίων. 

Στα ύψη όμως εκτινάχθηκε και η προσωπική περιουσία του Μάσκ. Σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg’s Billionaire Index ο πλούτος του «φούσκωσε» κατά 36,2 δισ. δολάρια σε σχέση με μία ημέρα νωρίτερα, στα 288,6 δισ. δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί ποτέ στον ημερήσιο πλούτο των προσώπων, που φιγουράρουν στη λίστα του Bloomberg. 

Αν και ποτέ δεν έκρυβε τις υψηλές φιλοδοξίες του, δύσκολα μάλλον θα μπορούσε να φανταστεί και ο ίδιος ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος αυτή την επιτυχία, πριν από 18 χρόνια, όταν ίδρυε την Tesla.

Μάλιστα όπως σχολιάζει το Business Insider η προσωπική περιουσία του Μασκ υπερβαίνει πλέον την αξία ολόκληρης της Toyota (έχει κεφαλαιοποίηση 282 δισ. δολαρίων), αλλά και κατά πολύ των αμερικανικών ανταγωνιστριών της Tesla, Genelal Motors (83,9 δισ. δολ.) και Ford (62,8 δισ. δολάρια). Και τι σκοπεύει να κάνει με όλο αυτό το χρήμα; Πρωταρχικό όραμά του παραμένει να βοηθήσει την ανθρωπότητα, όχι απλώς να μετοικήσει στον Κόκκινο Πλανήτη. 

Πηγή: Money Review