Ελεύθερος αφέθηκε τούρκος όμηρος στο Ιράκ

Ένας τούρκος οδηγός φορτηγού, που είχε απαχθεί αυτό το μήνα στο Ιράκ, απελευθερώθηκε αφού υποσχέθηκε πως δεν θα εργαστεί ποτέ ξανά στη χώρα αυτή, μετέδωσε σήμερα Σάββατο το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk.
Ο οδηγός, ο Μεχμέτ Νταγιάρ, μπόρεσε να επιστρέψει στο σπίτι του στο Τσιζρέ, στην επαρχία Σιρνάκ (νοτιοανατολική Τουρκία), διευκρίνισε το CNN-Turk στην ιστοσελίδα του στο Ιντερνετ.
Η απαγωγή του είχε γίνει γνωστή στις 19 Ιουλίου από έναν άλλο τούρκο οδηγό φορτηγού που βρισκόταν στην ίδια αυτοκινητοπομπή.
Σύμφωνα με τον οδηγό αυτό, ο Μεχμέτ Νταγιάρ είχε απαχθεί από μασκοφόρους, οι οποίοι επιτέθηκαν στην αυτοκινητοπομπή των οκτώ φορτηγών που μετέφερε καύσιμα για τον αμερικανικό στρατό κοντά στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ. Ένας άλλος οδηγός είχε σκοτωθεί κατά την επίθεση.
>
Συνομιλίες για την απελευθέρωση επτά ομήρων

Στο μεταξύ, ένας ιρακινός μεσολαβητής δήλωσε σήμερα πως ξεκινάει συνομιλίες με εκπρόσωπο μιας κουβεϊτιανής εταιρείας για να προσπαθήσει να πετύχει την απελευθέρωση επτά εργαζομένων της εταιρείας αυτής που κρατούνται όμηροι στο Ιράκ.
Η έναρξη των συνομιλιών είχε καθυστερήσει καθώς ο μεσολαβητής, ο σεΐχης Χισάμ Αλ-Ντουλάιμι, περίμενε ένα φαξ από την εταιρεία Kuwait and Julf Link Transport Company που να επιβεβαιώνει ότι ο εκπρόσωπος της εταιρείας που εστάλη στη Βαγδάτη έχει την εξουσιοδότηση να διαπραγματευτεί εξ ονόματος της εταιρείας.
Πηγή: skai.gr