Ελ Σαλβαδόρ: Κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία πρώην υπουργού Άμυνας -Kατηγορείται για διαφθορά

Ο στρατηγός εν αποστρατεία Νταβίντ Μουνχία, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, είδε να κατάσχονται χθες Τρίτη δύο κατοικίες του και να δεσμεύεται τραπεζικός του λογαριασμός κατ’ εντολή της εισαγγελίας.

Τα ακίνητα που κατασχέθηκαν, τα οποία βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ, έχουν εκτιμώμενη αξία 416.000 δολαρίων, διευκρίνισε η εισαγγελία μέσω Twitter.

Όσο για τον τραπεζικό λογαριασμό που δεσμεύθηκε, περιέχει περίπου 42.000 αμερικανικά δολάρια, διευκρίνισε ο Αλέξις Αγιάλα, ο επικεφαλής της μονάδας που είναι αρμόδια για τις κατασχέσεις στην σαλβαδοριανή εισαγγελία.

Ο στρατηγός ε.α. Μουνχία κατηγορείται για «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα», παράνομη «απόκτηση πόρων» και «διαφθορά» όταν ήταν υπουργός Άμυνας, κατόπιν Δικαιοσύνης, την περίοδο 2009-2019, επί των ημερών των προέδρων Μαουρίτσιο Φούνες (2009-2014) και Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν (2014-2019). Κατηγορείται πως διασπάθισε δημόσια κεφάλαια αξίας 4,6 εκατ. δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ