«Εκτός» ο πρίγκιπας Άντριου από τις οργανώσεις που είχε υπό την αιγίδα του

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Την απόσυρση του πρίγκιπα Άντριου από το ρόλο του επίσημου υποστηρικτή όλων των οργανισμών που έχει θέσει υπό την αιγίδα του, επιβεβαίωσε την Κυριακή το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η απόφαση λήφθηκε στον απόηχο των επικρίσεων κατά του 59χρονου δούκα του Γιορκ μετά από τη συνέντευξή του στο BBC στην οποία δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις για όσα του καταλογίζονται για τη φιλική του σχέση με τον Αμερικανό χρηματιστή και καταδικασθέντα παιδεραστή Τζέφρι Έπσταϊν.

Εκπρόσωποι της βασιλικής οικογένειας σημείωσαν ότι η αποσύνδεση του πρίγκιπα Άντριου από τους περίπου 230 οργανισμούς θα είναι προσωρινή.

Πρόκειται για εκπαιδευτικά ιδρύματα, πολιτιστικούς οργανισμούς, οργανώσεις αρωγής κ.ά.

Εν τω μεταξύ, η Daily Mail αναφέρει πως η 39χρονη σήμερα Τζοάνα Σιόμπεργκ, ένα από τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει πρόθυμη να καταθέσει στο FBI επί της καταγγελίας που έχει κάνει ότι το 2001 ο πρίγκιπας Άντριου της έπιασε το στήθος κρατώντας στο χέρι του μια μαριονέτα που απεικόνιζε τον ίδιο.

Εκτιμάται ότι η πίεση επί του δούκα του Γιορκ να συμβάλει στις έρευνες της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας για τον Έπσταϊν, που αυτοκτόνησε στο κελί του τον Αύγουστο, θα ενταθεί περαιτέρω όταν το BBC μεταδώσει μέσα στην εβδομάδα συνέντευξη με τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς-Τζιούφρε.

Πρόκειται για το θύμα του Αμερικανού χρηματιστή που έχει καταγγείλει ότι ως 17χρονη είχε συνευρεθεί σεξουαλικά με τον πρίγκιπα Άντριου τρεις φορές, κατόπιν εντολής του Έπσταϊν.

Ο πρίγκιπας Άντριου έχει αρνηθεί πως γνωρίζει τη συγκεκριμένη γυναίκα.