Κλείσιμο

Εκτέλεση κατάδικου στην Αλαμπάμα

O Ντάρελ Γκρέισον, 46 χρόνων, ο οποίος καταδικάσθηκε σε θάνατο για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου μιας 86χρονης γυναίκας το 1980 και μετά την καταδίκη του έγινε αγωνιστής εναντίον της θανατικής ποινής και ποιητής, εκτελέσθηκε με θανατηφόρα ένεση το βράδυ της Πέμπτης σε φυλακή της Αλαμπάμα.

Πριν πεθάνει έκανε το σήμα της ειρήνης με τα χέρια του και είπε τη λέξη \"ειρήνη\" χαμογελώντας στους μάρτυρες της εκτέλεσής του.

Η εγγονή του θύματος αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως ο θάνατος του Γκρέισον αποτελεί για την οικογένειά της \"το τελευταίο κεφάλαιο μιας μάχης 27 ετών\".

Το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε χθες να αναβάλει την εκτέλεση του Γκρέισον.

Ο Γκρέισον καταδικάσθηκε το 1981 ότι διέρρηξε το σπίτι της Άνι Λόρα Ορ στο Μοντεβάγιο της Αλαμπάμα την παραμονή των Χριστουγέννων της προηγούμενης χρονιάς και την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου.

Ο Γκρέισον και ο συνεργός του, ο Βίκτορ Κένεντι, ο οποίος καταδικάσθηκε για ξυλοδαρμό και βιασμό της Ορ και εκτελέσθηκε το 1999, έκαναν γνωστές λεπτομέρειες του εγκλήματός τους σε ομολογίες τους και στη διάρκεια της δίκης.

Ο Γκρέισον δήλωσε αργότερα ότι ήταν υπερβολικά μεθυσμένος για να θυμάται τι συνέβη εκείνη τη νύκτα και ότι είχε λιποθυμήσει.

Οργανώσεις κατά της θανατικής ποινής είχαν ζητήσει από τον κυβερνήτη της Αλαμπάμα Μπομπ Ράιλι να αναβάλει την εκτέλεση μέχρι να γίνουν τεστ DNA.
Πηγή: skai.gr