Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη
Το Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησε την Πέμπτη κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αφιερωμένη στη Λιβύη, όπου επαπειλείται νέα στρατιωτική ανάφλεξη, δήλωσαν διπλωμάτες. Το ΣΑ του ΟΗΕ θα συνεδριάσει σήμερα Παρασκευή κεκλεισμένων των θυρών για να συζητήσει την κατάσταση, μία ημέρα αφότου ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, διέταξε τα στρατεύματά του να προελάσουν προς την πρωτεύουσα Τρίπολη, έδρα της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

27 χιλιόμετρα από την Τρίπολη απέχουν οι δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ

Δυνάμεις του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ πήραν θέση το βράδυ της Πέμπτης σε οδόφραγμα το οποίο απέχει 27 χιλιόμετρα από τη δυτική είσοδο της Τρίπολης, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο γγ του ΟΗΕ απευθύνει «έκκληση να σταματήσει η κλιμάκωση»

«Απευθύνω σθεναρά έκκληση να σταματήσει η κλιμάκωση», είπε από την πλευρά του ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Τρίπολη. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη σύρραξη στη Λιβύη, που διαρκεί οκτώ χρόνια.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ