Εκστρατεία κατά του ρατσισμού στην Ισπανία

Εκστρατεία για την αποτροπή πράξεων ξενοφοβίας στην Ισπανία εγκαινίασε από σήμερα η ισπανική οργάνωση «SOS-Racismo», που αγωνίζεται ενάντια στις ρατσιστικές εκδηλώσεις, μετά τις αιματηρές επιθέσεις στη Μαδρίτη που στοίχισαν τη ζωή σε 200 άτομα και αποδίδονται πλέον στην Αλ Κάιντα.
«Αντιμέτωποι με την υπόθεση ότι πρόκειται για μία τρομοκρατική ενέργεια της Αλ Κάιντα, θέλουμε να σημάνουμε συναγερμό σε όλη την κοινωνία για τον μεγάλο κίνδυνο να υπάρξουν ρατσιστικές και ξενόφοβες αντιδράσεις» αναφέρει η οργάνωση SOS-Racismo σε επιστολή της προς το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Οι αντιδράσεις αυτές, με δεδομένο ότι η μετανάστευση από τις αραβικές χώρες αποτελεί ήδη μέρος της ισπανικής κοινωνίας, χωρίς να μιλήσουμε για τις μουσουλμανικές κοινότητες της Θέουτα και της Μελίγια (ισπανικοί θύλακοι βόρεια του Μαρόκου),αποτελούν σοβαρό κίνδυνο» σημειώνει η αντιρατσιστική οργάνωση.
«Για το λόγο αυτό, η SOS-Racismo ζητάει από την κοινωνία, τις αρχές και τα μέσα ενημέρωσης, να αποτρέψουν ενεργά τέτοιες ενδεχόμενες ρατσιστικές αντιδράσεις και να καταδικάσουν όποιους τις διαδίδουν», προστίθεται στην ανακοίνωση της SOS-Racismo.
Πηγή: skai.gr