Εκστρατεία κατά των εγκλημάτων με μαχαίρι

H βρετανική κυβέρνηση ξεκίνησε διαφημιστική εκστρατεία, το κόστος της οποίας υπολογίζεται στις περίπου 3 εκ. στερλίνες, σε μία προσπάθεια προειδοποίησης των νέων για τις συνέπειες των εγκλημάτων που διαπράττονται με μαχαίρι.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου (MΕΤ) άρχισε ήδη την ανάρτηση αφισών που στοχεύουν στην καταπολέμηση της κλιμακούμενης αυτής εγκληματικής δράσης, η οποία από την αρχή του έτους έχει στοιχίσει την ζωή σε 15 εφήβους στην βρετανική πρωτεύουσα.

Ο διοικητής της ΜΕΤ Ιαν Μπλερ, δήλωσε ότι τα κοινά μαχαίρια της κουζίνας είναι αυτά που χρησιμοποιούνται περισσότερο και επεσήμανε ότι οι γονείς πρέπει μιλήσουν στα παιδιά τους για τα εγκλήματα με μαχαίρι".

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι περισσότερα από 200 άτομα συνελήφθησαν και περίπου 200 όπλα κατασχέθηκαν σε περισσότερες από 4.000 αιφνιδιαστικές σωματικές έρευνες τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στις οποίες ανιχνευτές μετάλλων χρησιμοποιήθηκαν για τον εντοπισμό αυτών που είχαν μαζί τους μαχαίρια.

Η εκστρατεία θα διαρκέσει τρία χρόνια. Στις αφίσες που θα αναρτηθούν θα αποτυπώνονται αποτρόπαιες φωτογραφίες τραυμάτων που έχουν προκληθεί από μαχαίρι.

Εν τω μεταξύ, η υπουργός Εσωτερικών Τζάκι Σμιθ, υποσχέθηκε τη διάθεση πρόσθετων κονδυλίων για την αντιμετώπιση των συμμοριών και της βίας από τους νέους, με έμφαση στην αύξηση των εξουσιών της αστυνομίας όταν σταματούν ύποπτα άτομα για να τους κάνουν σωματική έρευνα.
Πηγή: skai.gr