Κλείσιμο

Εκστρατεία αλληλεγγύης στους γάλλους ομήρους

Οι γαλλίδες ηθοποιοί Ζαν Μορό και Κατρίν Ντενέβ καθώς και ο σοσιαλιστής δήμαρχος του Παρισιού, Μπερτράντ Ντελανοέ έχουν ηχογραφήσει μετά από αίτημα της οργάνωσης Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τους δημοσιογράφους Κριστιάν Σεσνό και Ζορζ Μαλμπρινό, που κρατούνται όμηροι στο Ιράκ, μήνυμα που θα αρχίσει να μεταδίδεται από αύριο Παρασκευή σε πολλά ραδιόφωνα.
Η οργάνωση Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι και άλλοι καλλιτέχνες, αλλά και γνωστοί τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι θα μετάσχουν στην εκστρατεία αλληλεγγύης προς τους γάλλους ομήρους.
Το πρώτο μήνυμα που θα μεταδοθεί αύριο Παρασκευή σε πολλούς ραδιοσταθμούς αναφέρει: «Καλημέρα σας, Είμαι η Κατρίν Ντενέβ. Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου είναι η 29η ημέρα ομηρίας στο Ιράκ των συμπατριωτών μας Κριστιάν Σεσνό και Ζορτζ Μαλμπρινό καθώς και του συνοδού τους Μοχάμαντ αλ Ζούντι. Για όσο διάστημα θα είναι όμηροι εμείς θα είμαστε εδώ. Δεν τους ξεχνάμε». Όλα τα μηνύματα έχουν ηχογραφηθεί πάνω στο ίδιο μοντέλο.
Παράλληλα η οργάνωση έχει καλέσει όλες τις περιφέρειες στη Γαλλία να ενεργοποιήσουν τους πολίτες τους, με στόχο την απελευθέρωση των γάλλων ομήρων, ενώ έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο δημαρχείο του Παρισιού από τις 31 Αυγούστου έως σήμερα πάνω από 15 χιλιάδες υπογραφές συμπαράστασης στους δύο ομήρους από πολίτες στη γαλλική πρωτεύουσα, και ο κατάλογος με τις υπογραφές ολοένα και μεγαλώνει.
Πηγή: skai.gr