Έξι συλλήψεις σε Σαξονία και Βαυαρία για συμμετοχη σε ακροδεξιά οργάνωση

AP Photo/Jens Meyer
Έξι άτομα ύποπτα για συμμετοχή σε ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση, η οποία φέρεται να σχεδίαζε χτύπημα κατά την μεθαυριανή επέτειο της γερμανικής επανένωσης, συνελήφθησαν νωρίτερα σήμερα στην Σαξονία και στην Βαυαρία.

Οι συλληφθέντες, όλοι Γερμανοί ηλικίας 20-30 ετών και γνωστά μέλη των κύκλων νεοναζί, χούλιγκαν και σκίνχεντ της περιοχής, «επεδίωκαν έναν επαναστατικό στόχο, βασιζόμενο στις ακροδεξιές πεποιθήσεις τους και σχεδίαζαν βίαιες ένοπλες επιθέσεις εναντίον ξένων και πολιτικών αντιπάλων», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, αυτή την ώρα ερευνώνται πολλά διαμερίσματα στην Σαξονία, με περισσότερους από 100 αστυνομικούς να έχουν αναλάβει την επιχείρηση.

Η οργάνωση στην οποία συμμετείχαν οι ύποπτοι ονομάζεται «Επανάσταση του Κέμνιτς», μέλος της οποίας θεωρείται ότι είναι και ο 31χρονος Κρίστιαν Κ., ο οποίος συνελήφθη ήδη στις 14 Σεπτεμβρίου. Η οργάνωση φέρεται να είχε επιχειρήσει να αγοράσει ημιαυτόματα όπλα, ενώ είναι ύποπτη και για την ρατσιστική επίθεση στο Σλόσταϊχ του Κέμνιτς πριν από δύο εβδομάδες. Τέσσερις από τους επτά συλληφθέντες, οπλισμένοι με γυάλινα μπουκάλια, ειδικά προστατευτικά γάντια και συσκευή μετάδοσης ηλεκτρικού ρεύματος φέρονται να επιτέθηκαν και να τραυμάτισαν πολλούς μετανάστες, σε συνεργασία με βίαιους υποστηρικτές άλλων ακροδεξιών ομάδων. Σύμφωνα με τις γερμανικές ανακριτικές υπηρεσίες, η επίθεση αποτελούσε «δοκιμή» ενόψει της επίθεσης που σχεδίαζαν για την ερχόμενη Τετάρτη.
Πηγή: skai.gr