Έξαλλοι με τον Τζορτζ Κλούνεϊ στην Ουγγαρία - Η φράση του που άναψε φωτιές

Η Ουγγαρία καταλόγισε σήμερα στον Τζορτζ Κλούνεϊ ότι έχει μια πολύ «περιορισμένη», σύμφωνα με τη Βουδαπέστη, γνώση της ιστορίας και της πολιτικής, αφότου ο Αμερικανός ηθοποιός περιέγραψε τον πρωθυπουργό της χώρας Βίκτορ Όρμπαν ως ένα παράδειγμα «μίσους και οργής» στον κόσμο.

«Αγαπάμε τον ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ… (όμως) η γνώση (του) για την ιστορία και την πολιτική μοιάζει να είναι αρκετά περιορισμένη», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο.

Μέλη της ουγγρικής κυβέρνησης έχουν κατά το παρελθόν κατηγορήσει τον ηθοποιό ότι είναι μαριονέτα στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, μαύρο πρόβατο του Βίκτορ Όρμπαν, τον οποίο κατηγορεί ότι συνωμοτεί εναντίον της κυβέρνησής του μέσω των ΜΚΟ που χρηματοδοτεί και ότι ενθαρρύνει τη μετανάστευση.

«Ο Σόρος εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να επιτεθεί εναντίον της κυβέρνησης της Ουγγαρίας. Προκαλεί αγανάκτηση το ότι υπάρχουν ηθοποιοί (…) που δίνουν με αυτόν τον τρόπο τη μάχη του Σόρος», δήλωσε ο Ορς Φάρκας, κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διάφορα ΜΜΕ, φιλικά προς τον Όρμπαν, δημοσίευσαν μια φωτογραφία όπου διακρίνεται ο Τζορτζ Κλούνεϊ με τον γιο του Τζορτζ Σόρος, Αλεξάντερ.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με μια συνέντευξη-βίντεο που παραχώρησε ο Αμερικανός ηθοποιός στο περιοδικό GQ την περασμένη εβδομάδα, στην οποία μιλούσε για την τελευταία του ταινία The Midnight Sky. Εκεί αναφέρθηκε στον Βίκτορ Όρμπαν και την ουγγρική κυβέρνηση ως ένα παράδειγμα «μίσους και οργής».

«Δεν βρισκόμασταν μεσούσης της πανδημίας όταν η ταινία γυρίστηκε, όμως υπήρχαν όλα αυτά τα πράγματα, το μίσος και η οργή με τα οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι αυτή τη στιγμή της ιστορίας, παντού στον κόσμο, από τον Μπολσονάρο στη Βραζιλία στον Όρμπαν στην Ουγγαρία. Κοιτάξτε, υπάρχει πολύ μίσος και οργή», είχε πει.

Απαντώντας στις επικρίσεις της ουγγρικής κυβέρνησης, ο Τζορτζ Κλούνεϊ δήλωσε σήμερα στον ιστότοπο 24.hu ότι «είχε συναντηθεί με τον Τζορτζ Σόρος μία και μοναδική φορά, σε μια συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών για τη μεταναστευτική κρίση, στην οποία παρίστατο επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ».

«Συναντήθηκα επίσης με τον γιο του Άλεξ μία φορά, σε μια εκδήλωση στο Νταβός… επομένως η μηχανή προπαγάνδας του Όρμπαν ψεύδεται», συμπλήρωσε ο Κλούνεϊ.

«Δεν αναμένω αυτή η απάντηση να εμφανιστεί στους περισσότερους ενημερωτικούς ιστότοπους της Ουγγαρίας, καθώς… διευθύνονται από το καθεστώς Όρμπαν και τους στενούς συμμάχους του, ωστόσο η φωνή μου θα ακουστεί», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ