Έκρηξη Τραμπ: «Απόλυτη ντροπή» οι αποφάσεις των Facebook, Twitter και Google

Έκρηξη Τραμπ. Ο τέως αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε σήμερα Τετάρτη «απόλυτη ντροπή» τις αποφάσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αναστείλουν τη λειτουργία των λογαριασμών του, σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε μετά την ανακοίνωση ότι το εποπτικό συμβούλιο του Facebook διατηρεί την απαγόρευση σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ να ανεβάζει μηνύματα στη σελίδα του στο Facebook και τον λογαριασμό του στο Instagram.

«Αυτό που το Facebook, το Twitter και η Google έκαναν είναι η απόλυτη ντροπή», γράφει στο δελτίο Τύπου ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ. 

«Αφαίρεσαν την ελευθερία της έκφρασης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, διότι τρελοί της ριζοσπαστικής αριστεράς φοβούνται την αλήθεια, όμως η αλήθεια θα βγει με κάθε τρόπο, μεγαλύτερη και ισχυρότερη από ποτέ», συμπλήρωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στις αβάσιμες κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες εκλογική νοθεία σημειώθηκε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020.

«Ο λαός αυτής της χώρας δεν θα το αφήσει αυτό να γίνει. Αυτοί οι όμιλοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να πληρώσουν ένα πολιτικό τίμημα και δεν πρέπει ποτέ πια να τους επιτρέπεται να καταστρέφουν και να αποδεκατίζουν την εκλογική διαδικασία μας», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στην ίδια γραμμή, Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο αντέδρασαν απειλώντας να προσφύγουν κατά των κολοσσών της τεχνολογίας, εάν ανακτήσουν ξανά την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2022.

Αν το Facebook «μπορεί να απαγορεύσει τον πρόεδρο Τραμπ, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν όλες οι συντηρητικές φωνές», έγραψε σε τουίτ ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι.

«Μια Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Βουλή θα περιόριζε την εξουσία των τεχνολογικών κολοσσών στον λόγο μας», υποσχέθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ