Έκρηξη σε ρωσικό τρένο - 36 νεκροί, κοντά στην Τσετσενία

Στους 36 ανέρχονται σύμφωνα με το CNN οι νεκροί από την πρωινή έκρηξη σε τραίνο στον Καύκασο, στη νοτιοδυτική Ρωσία κοντά στην Τσετσενία. Για περισσότερους από 150 τραυματίες κάνει λόγο το Reuters. Τα σωστικά συνεργεία που έχουν σπεύσει στην περιοχή καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπράθειες για τον απεγκλωβισμό επιζώντων.
Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το νέο μακελειό οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας γυναίκας καμικάζι. «Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τα εκρηκτικά ανατινάχτηκαν από μία άγνωστη γυναίκα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου στο Reuters. Σε γειτονική απόσταση από τον τόπο της επίθεσης οι διωκτικές αρχές βρήκαν και ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν καταδίκασε την επίθεση καταγγέλλοντας «απόπειρα αποσταθεροποίησης της κατάστασης στη χώρα στις παραμονές των βουλευτικών εκλογών». «Οι εγκληματίες δεν θα τα καταφέρουν», πρόσθεσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, υποδεχόμενος στο Κρεμλίνο τον αρχηγό της FSB (πρώην KGB) Νικολάι Πατρούσεφ. Ο Πατρούσεφ δήλωσε ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν τέσσερις, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας. «Οι ειδικές υπηρεσίες θα κάνουν τα πάντα για να διαλευκάνουν» αυτή την υπόθεση, διαβεβαίωσε ο Πατρούσεφ. «Η κυβέρνηση και οι περιφερειακές αρχές θα κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν τα θύματα της επίθεσης», πρόσθεσε.
Πηγές: ΑΠΕ - Reuters - Γαλλ. Πρακτ.
Πηγή: skai.gr