Εκπαίδευση Παλαιστινίων στις ΗΠΑ

Αμερικανοί αξιωματούχοι της διπλωματικής ασφάλειας θα αρχίσουν αν εκπαιδεύουν παλαιστίνιους, προεδρικούς φρουρούς, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν την κυβέρνηση του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, ανακοινώθηκε την Κυριακή από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Με βάση συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Κοντολίζας Ράις και του παλαιστίνιου πρωθυπουργού, Σαλάμ Φαγιάντ αξιωματούχοι της προεδρικής φρουράς θα μαθητεύσουν ώστε να ασκηθούν στην προστασία υψηλών προσώπων στο γραφείο διπλωματικής ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Ράις επισκέφθηκε τη Δυτική Όχθη στις αρχές Αυγούστου έξι εβδομάδες μετά την ανάληψη του ελέγχου της Λωρίδας της Γάζας από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, για να υποστηρίξει τον κ. Αμπάς και την κυβέρνηση της Φάταχ και να προωθήσει την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ ειρηνευτική διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή που πρόκειται να διεξαχθεί στα τέλη του 2007.

Η εκπαίδευση των παλαιστίνιων προεδρικών φρουρών θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους και αποτελεί μέρος του σχεδίου ενίσχυσης του τομέα ασφαλείας των Παλαιστίνιων για την επιβολή του νόμου και της τάξης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Πηγή: skai.gr