Εκλογές ΗΠΑ 2020: Επεισόδια έξω από τον Λευκό Οίκο

ΑΜΠΕ

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Black Lives Matter της Ουάσινγκτον, δίπλα στον Λευκό Οίκο, ένα σημείο της αμερικανικής ομοσπονδιακής πρωτεύουσας που έχει αναχθεί σε σύμβολο αντίστασης κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Από το απόγευμα το πλήθος, στην πλειονότητά του υποστηρικτές του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, συγκεντρώθηκε στην εμβληματική λεωφόρο που οδηγεί στον Λευκό Οίκο αναμένοντας την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών σε μια εορταστική ατμόσφαιρα.

Παρά την καλή ατμόσφαιρα, ξέσπασαν στη συνέχεια επεισόδια μεταξύ οπαδών του κινήματος Black Lives Matter και της αστυνομίας, τα οποία οδήγησαν και σε μία σύλληψη. Σημειώνεται ότι οι οπαδοί του κινήματος δήλωσαν «έτοιμοι, να κάτσουν έξω από τον Λευκό Οίκο για εβδομάδες, αν επανεκλεγεί ο Τραμπ». 

Οι συγκεντρωμένοι σκοπεύουν να φύγουν από την πλατεία μόλις πέσει το σκοτάδι για προληπτικούς λόγους, καθώς στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν φήμες για βίαια επεισόδια. Τα περισσότερα κτίρια στη συνοικία έχουν τοποθετήσει προστατευτικά στις βιτρίνες τους για να αποφύγουν βανδαλισμούς, ενώ μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ