Κλείσιμο

Έκκληση Γκαμπάρι στο καθεστώς

Έκκληση στη χούντα της Βιρμανίας να σταματήσει αμέσως τις συλλήψεις αντιπάλων του καθεστώτος απηύθυνε τη Δευτέρα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Ιμπραχίμ Γκαμπάρι από την Μπανγκόκ.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ που έφτασε το βράδυ της Κυριακής, στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης -πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε χώρες της περιοχής- συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίτια Πιμπουλσονγκραμ και τον πρωθυπουργό Σουραγιούντ Σουλανόντ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Γκαμπάρι χαρακτήρισε "άκρως προκλητικές" τις συλλήψεις και τις ανακρίσεις αντιπάλων του καθεστώτος στη Βιρμανία.

Στην Ρανγκούν, πάντως ο ελεγχόμενος από την χούντα Τύπος κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι προσπαθούν να επιβάλουν μια αρεστή στη Δύση κυβέρνηση στη Βιρμανία.

"Η Βιρμανία βρίσκεται σε μια στρατηγικής σημασίας περιοχή και οι χώρες της Δύσης θέλουν να την έχουν προπύργιό τους. Για τον λόγο αυτό θέλουν να επιβάλουν μια κυβέρνηση της επιρροής τους" έγραψε η εφημερίδα "Νέο Φως της Μιανμάρ", που ελέγχεται από τη χούντα.

Ο Γκαμπάρι πρόκειται να μεταβεί την Τρίτη στην Μαλαισία και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Ινδονησία, την Ινδία, την Κίνα και την Ιαπωνία.
Πηγή: skai.gr