Έκκληση για ηρεμία

Να σταματήσουν τις επιθέσεις στο Πακιστάν κάλεσε τους υποστηρικτές του ο διοικητής ένοπλης οργάνωσης, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα, μετά την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με τη νέα κυβέρνηση, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η νέα κυβέρνηση του Πακιστάν, η οποία προέκυψε από τις γενικές εκλογές του Φεβρουαρίου, έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους ενόπλους σε μια προσπάθεια τερματισμού των αιματηρών επιθέσεων, από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι από τα μέσα του περασμένου χρόνου.

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού, υπό το Λαϊκό Κόμμα του Πακιστάν της Μπεναζίρ Μπούτο, έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις επιχειρώντας να αποστασιοποιηθεί από την πολιτική του τύπου \"μαστίγιο και καρότο\" που ακολουθεί ο πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ.

Ωστόσο, η προοπτική της σύναψης ειρηνευτικής συμφωνίας με τους ενόπλους, που βρίσκονται στην αφγανική μεθόριο, προκαλεί ανησυχίες καθώς δεν αποκλείεται οι διαπραγματεύσεις να σταθούν αφορμή για την ανασυγκρότηση των δυνάμεών τους και την εντατικοποίηση των επιθέσεων στο Αφγανιστάν.

Με τις συνομιλίες σε εξέλιξη, ο Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ, ηγέτης ένοπλης οργάνωσης, ο οποίος κατηγορείται ότι οργάνωσε την δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο, τον Δεκέμβριο, κάλεσε τους υποστηρικτές του να σταματήσουν τις επιθέσεις στο Πακιστάν.

Η οργάνωση, με επικεφαλής τον Μεχσούντ, σχηματίστηκε τον περασμένο χρόνο από διάφορες ένοπλες μικρότερες οργανώσεις, οι οποίες εδρεύουν στις περιοχές των Παστούν, στο Πακιστάν.
Πηγή: skai.gr