Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Αμερικανών στη Βαγδάτη

Οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν στη διάρκεια της νύχτας στόχους των ανταρτών στη Βαγδάτη, με πυρά πυροβολικού, όλμους και ελικόπτερα, καθώς για δεύτερη νύχτα συνεχίστηκαν οι επιχειρήσεις με την κωδική ονομασία «Σιδερένιο Σφυρί».
Ο ήχος των εκρήξεων και τα πυρά πυροβολικού άρχισαν να ακούγονται από τις οκτώ το βράδυ σε όλη την πόλη και τον νυκτερινό ουρανό έσκισαν τροχιοδεικτικά πυρά.
Εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις έγιναν σε τρία σημεία. Μεταξύ των στόχων ήταν και ένα κτίριο που χρησιμοποίησαν την Τετάρτη οι αντάρτες για να πλήξουν με ρουκέτες τις αμερικανικές δυνάμεις. Οι επιθέσεις έγιναν κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο, κοντά στη φυλακή Αμπού Γκράιμπ στα δυτικά προάστεια και στην ανατολική Βαγδάτη.
«Πλήττουμε τοποθεσίες που χρησιμοποιεί ο εχθρός για να εξαπολύει επιθέσεις», δήλωσε ο λοχαγός Ντέιβιντ Γκέρτσκεν, της Πρώτης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας. «Δεν θα τούς αφήσουμε μέρος για να συναντώνται, για να σχεδιάζουν τις επιθέσεις, ούτε μέρος για να αποθηκεύουν όπλα», πρόσθεσε ο αμερικανός αξιωματικός. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από τις επιχειρήσεις που έγιναν τη νύχτα στη Βαγδάτη.
Οι αμερικανοί έκαναν επιδρομές και στο Τικρίτ, όπου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που πιστεύεται ότι ήταν πίσω από την κατάρριψη ελικοπτέρου Τσινούκ, στη Φαλούτζα, στις 2 Νοεμβρίου, που στοίχισε τη ζωή 16 Αμερικανών.
Πηγή: skai.gr