ΕΚ: Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης- Δείτε την εκδήλωση στο Στρασβούργο (vid)

H εναρκτήρια εκδήλωση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης πραγματοποιείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο σήμερα 15:00-16:30, Ημέρα της Ευρώπης, Κυριακή 9 Μαΐου.
 
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μιάμιση ώρα. 

Περιλαμβάνει ομιλίες των προέδρων Sassoli και von der Leyen και του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Costa, οι οποίοι εκπροσωπούν τους θεσμούς της ΕΕ, χαιρετισμό του προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron, καθώς και σύντομες παρεμβάσεις από τους συμπροέδρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διάσκεψης. Θα υπάρξει επίσης συμμετοχή των πολιτών -ατομικά ή μέσω οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών- μέσω βίντεο, όπως και μουσικά μέρη από τον βιολιστή Renaud Capuçon και το κουαρτέτο Karski, αλλά και συνδέσεις με εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης στα κράτη μέλη.

Στην αίθουσα της ολομέλειας του ΕΚ θα παρευρίσκονται 27 φοιτητές από όλα τα κράτη μέλη οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus, ενώ περίπου 300 πολίτες που έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν την εκδήλωση εξ αποστάσεως θα είναι παρόντες μέσω μεγάλων τηλεοπτικών οθονών.

Οι Υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι θα συμμετάσχουν επίσης μέσω βιντεοδιάσκεψης.
 
Οπτικοακουστική κάλυψη
 
Η τελετή έναρξης της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης θα μεταδοθεί ζωντανά στο EbS+  από τις 14:30 έως τις 16:30 (ώρες Ελλάδας). Το Ebs θα μεταδίδει υποτιτλισμένο τηλεοπτικό σήμα.
 
Η τελετή θα μεταδοθεί επίσης μέσω διαδικτύου στο Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ, στο EbS+ και τους επίσημους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Facebook και το Twitter.
 

Πηγή: skai.gr