Είχε δώσει εντολή να χτυπήσουν το Λονδίνο ο Λάντεν

Σε ανταπόκρισή της από την Καμπούλ η βρετανική εφημερίδα γράφει ότι έλαβε αυτήν την πληροφορία από τα έγγραφα των ανακρίσεων του Μοχάμεντ, ο οποίος συνελήφθη τον Μάρτιο του 2003 στο βόρειο Πακιστάν.
Ο 37χρονος Μοχάμεντ συναντήθηκε με τον Mπιν Λάντεν στην Καμπούλ αρκετές ημέρες μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και υποστήριξε ότι σ` εκείνη τη συνάντηση «συζήτησαν την επιχείρηση Χίθροου».
«Ο Μπιν Λάντεν, ήταν ο κυριότερος εχθρός μας και το Λονδίνο ο στόχος μας», δήλωσε ο Τόνι Μπλέρ
Ο Μοχάμεντ είχε φροντίσει να στείλει στο Λονδίνο πράκτορές του από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν για να ερευνήσουν το αεροδρόμιο και τη γύρω περιοχή. Όπως η επιχείρηση δεν ξεπέρασε ποτέ το στάδιο της μελέτης. «Υπήρχε πολλή σύγχυση», παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.
Οι πληροφορίες της εφημερίδας βλέπουν το φως σε μια εποχή που η Βρετανία έχει υπερδιπλασιάσει τα μέτρα ασφαλείας, λόγω του φόβου μιας τρομοκρατικής επίθεσης μετά τις βομβιστικές επιθέσεις της Μαδρίτης στις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 200 άνθρωποι και άλλοι 1900 τραυματίστηκαν.
Τον Φεβρουάριο του 2003 Βρετανοί στρατιώτες είχαν πάρει θέσεις γύρω από το Χίθροου για να προλάβουν τυχόν επίθεση της Αλ Κάιντα εναντίον κάποιου αεροπλάνου. Πιο πρόσφατα, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, ματαιώθηκαν πολλές πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία για λόγους ασφαλείας. Ο Μοχάμεντ θεωρείται ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης και στο Πεντάγωνο.
Πηγή: skai.gr