Εισβολή Ισραηλινών στη Γάζα

Ισραηλινές δυνάμεις με την υποστήριξη αρμάτων μάχης εισέβαλαν στον προσφυγικό καταυλισμό Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας πέντε Παλαιστίνιους, λίγες ώρες μετά την ενέδρα που έστησαν Παλαιστίνιοι μαχητές σε ισραηλινούς στρατιώτες, από την οποία σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες.
Πρόκειται για επεισόδια που καταδεικνύουν τα προβλήματα που υπάρχουν για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με βάση τον «οδικό χάρτη» που προωθούν οι Αμερικανοί.
Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι περίπου 20 ισραηλινά τανκς εισέβαλαν στη Ράφα τα ξημερώματα, ανοίγοντας πυρ και προκαλώντας την απάντηση των παλαιστινίων μαχητών.
Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν μία 50χρονη γυναίκα και έναν μαχητή στον καταυλισμό, ενώ λίγη ώρα αργότερα υπέκυψαν άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι που είχαν μεταφερθεί τραυματισμένοι σε νοσοκομείο. Από νοσοκομειακές πηγές έγινε γνωστό ότι τραυματίσθηκαν άλλοι 10 Παλαιστίνιοι.
Ο στρατός ανακοίνωσε ότι η επίθεση έγινε σε αντίποινα για την ενέδρα που έστησαν Παλαιστίνιοι χθες το βράδυ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, από την οποία σκοτώθηκαν δύο ισραηλινοί στρατιώτες. Είναι τα πρώτα θύματα που έχουν οι Ισραηλινοί τον τελευταίο μήνα. Στο ίδιο διάστημα από πυρά Ισραηλινών έχουν σκοτωθεί 25 Παλαιστίνιοι.
Την ευθύνη για την επίθεση εναντίον των Ισραηλινών ανέλαβαν οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά και η Ισλαμική Τζιχάντ.
Πηγές: ΑΠΕ - Γαλλ. Πρακτ. - Reuters
Πηγή: skai.gr