"Είναι νωρίς για να δοθούν πολιτικές προεκτάσεις"

Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες της πρωτοφανούς υπόθεσης σύλησης του τάφου του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ο τουρκοκύπριος "ηγέτης" Μεχμέτ Αλί Ταλάτ έκανε λόγο για προβοκάτσια και πως ενδεχομένως η πράξη αυτή έγινε από ομάδες που δεν νιώθουν ικανοποιημένες από το στάδιο που έχει φτάσει η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Πάντως, η κυπριακή ηγεσία εκτιμά πως δεν πρέπει να δοθούν πολιτικές προεκτάσεις, προτού εντοπιστούν οι δράστες.

Μέχρι στιγμής, το μοναδικό στοιχείο που ερευνούν οι αρχές της Κύπρου είναι ένα αποτύπωμα παπουτσιού κοντά στον τάφο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η αστυνομία εκτιμά πως οι δράστες που βεβήλωσαν τον τάφο και έκλεψαν τα λείψανα του Τάσσου Παπαδόπουλου, ήταν τουλάχιστον τέσσερις.


Στο μεταξύ, σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, οι δράστες έδειχναν να μην βιάζονται. Σήκωσαν από τον τάφο, την πλάκα από γρανίτη βάρους 250 κιλών και την τοποθέτησαν ακριβώς δίπλα, χωρίς να της προκαλέσουν ίχνος ζημιάς.

Παράλληλα, οι ρουμανικές αστυνομικές αρχές διέψευσαν την πληροφορία ότι έλαβαν αίτημα συνεργασίας από τις αστυνομικές αρχές της Κύπρου σχετικά με την υπόθεση.
Πηγή: Ρεπορτάζ Τίμος Παπαδόπουλος