Έιμι Γουάινχαουζ: Σε δημοπρασία διάσημα ρούχα της και προσωπικά αντικείμενα

Το φόρεμα που φόρεσε η Έιμι Γουάινχαουζ στην τελευταία της συναυλία το 2011 τίθεται σε δημοπρασία αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μπέβερλι Χιλς, μαζί με εκατοντάδες άλλα ρούχα, αξεσουάρ, βιβλία, δίσκους και αντικείμενα που ανήκαν στην Βρετανίδα εκλιπούσα τραγουδίστρια.

Η Γουάινχαουζ έδινε μάχη με τον αλκοολισμό και τα ναρκωτικά κατά τη διάρκεια μεγάλου μέρος της καριέρας της. Είχε εμφανιστεί εμφανώς μεθυσμένη μπροστά σε ένα κοινό που την αποδοκίμασε στην τελευταία της συναυλία, τον Ιούνιο του 2011 στο Βελιγράδι. Η περιοδεία της ακυρώθηκε και η τραγουδίστρια πέθανε από δηλητηρίαση από αλκοόλ, στο σπίτι της στο Λονδίνο, στις 23 Ιουλίου του 2011. Ήταν 27 ετών.

Το βράδυ εκείνο στη συναυλία του Βελιγραδίου φορούσε ένα πράσινο και μαύρο μίνι φόρεμα με σχέδια λουλουδιών και μπαμπού, που είχε σχεδιάσει η στυλίστρια Ναόμι Πάρι. Το ένδυμα εκτιμάται μεταξύ 15.000 και 20.000 δολαρίων από τον οίκο δημοπρασιών Julien's Auctions, που διοργανώνει τις δημοπρασίες σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή.

Συνολικά, περισσότερα από 800 ρούχα και αντικείμενα, που ανήκαν στη σταρ, προσφέρονται προς πώληση: φορέματα, στηθόδεσμοι, παντελόνια, σορτς, παπούτσια, γυαλιά, μουσικά όργανα, βιβλία, δίσκοι κ.λπ. Τα έσοδα από τις πωλήσεις ενδέχεται να αγγίξουν συνολικά τα δύο εκατομμύρια δολάρια.

Αυτά τα προσωπικά είδη της τραγουδίστριας τίθενται προς πώληση από τους γονείς της, τον Μιτς και την Τζάνις Γουάινχαουζ. «Είναι πολύ δύσκολο να πρέπει να οργανώνεις δημοπρασίες με τους γονείς ενός νεκρού παιδιού», είπε ο Μάρτιν Νόλαν, διευθυντής της Julien's Auctions, όταν παρουσίασε τα προσωπικά είδη της εκλιπούσας τραγουδίστριας στη Νέα Υόρκη τον περασμένο μήνα.

«Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και τους πήρε πολύ χρόνο να δεχτούν να δωρίσουν (τα είδη) συνειδητοποιώντας, ότι σίγουρα θαυμαστές, μουσεία, συλλέκτες σε όλο τον κόσμο θα ήθελαν να τα αποκτήσουν αυτά», εξήγησε ο Νόλαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς της Έιμι Γουάινχαουζ επιθυμούν με αυτή την πώληση να διατηρήσουν ζωντανή «την κληρονομιά και τη μνήμη» της κόρης τους και να συγκεντρώσουν κεφάλαια για το ίδρυμά τους βοηθώντας νεαρούς ενήλικες που υποφέρουν από εθισμό σε ναρκωτικά και αλκοόλ.

Εκτός από το φόρεμα της τελευταίας της συναυλίας, οι θαυμαστές θα μπορούν να αγοράσουν μια τσάντα σε σχήμα καρδιάς, ειδικά κατασκευασμένη για εκείνην από την Moschino, που φόρεσε η Γουάινχαουζ στα Brit Awards το 2007. Η τιμή αυτής της τσάντας εκτιμάται μεταξύ 15.000 και 20.000 δολαρίων.

Ο κατάλογος είναι ένα ταξίδι στις αισθητικές επιρροές της τραγουδίστριας και στο χαρακτηριστικό ρετρό στυλ της. Τα περισσότερα από τα φορέματα που φορούσε στις συναυλίες της κοστολογούνται μεταξύ 5.000 και 7.000 δολαρίων, με δαχτυλίδια που ξεκινούν από τιμές 400 δολαρίων.

Ένα σωληνάριο από το χαρακτηριστικό κραγιόν της τίθεται επίσης προς πώληση, σε τιμή που υπολογίζεται μεταξύ 400 και 600 δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ