Είμαστε αθώοι

Οι γονείς της μικρής Μαντλίν, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στην Πορτογαλία πριν από τέσσερις μήνες, δήλωσαν την Τρίτη ότι "θα αποδείξουν την αθωότητά τους".

"Πιστεύουμε απόλυτα ότι όταν θα συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία, θα μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε παίξει κανένα ρόλο στην απαγωγή της Μαντλίν", τονίζει ο ΤΖέρι ΜακΚαν στο διαδικτυακό ημερολόγιό που διατηρεί.

"Η Κείτ και εγώ είμαστε 100% βέβαιοι ο ένας για την αθωότητα του άλλου και η οικογένεια και οι φίλοι μας είναι στο πλευρό μας και μας υποστηρίζουν", πρόσθεσε.

Η πορτογαλική αστυνομία υποπτεύεται τους γονείς της Μαντλίν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για εξαφάνιση του πτώματος, αλλά το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο και επέστρεψε στη Βρετανία την Κυριακή μαζί με τα άλλα δυο παιδιά του.

Στο μεταξύ,  ο γενικός διευθυντής της δικαστικής αστυνομίας της Πορτογαλίας, Αλίπιο Ριμπέιρο απέκλεισε στην παρούσα φάση το ενδεχόμενο προληπτικής κράτησης των γονέων.

"Δεν προβλέπεται προληπτική κράτηση. Δεν βλέπω την ανάγκη αλλαγής των κανόνων νομικού ελέγχου" που εφαρμόζονται από τη δικαστική αστυνομία στην περίπτωση του Τζέρι και της Κέιτ Μακάν, πρόσθεσε ο Πορτογάλος αξιωματούχος, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της χώρας του.

Οι γονείς της Μάντλιν Μακάν θεωρούνται βασικοί ύποπτοι για την εξαφάνισή της, μετά την εξέταση DNA σε ίχνη αίματος που βρέθηκε σε αυτοκίνητο που ενοικίασαν οι Μακάν 25 μέρες μετά την εξαφάνιση του παιδιού τους.

Ωστόσο, οι Μακάν επέστρεψαν στην Αγγλία την Κυριακή, αφού δεν ετέθη θέμα κράτησής τους.

Ο φάκελος με τις ανακρίσεις του Τζέρι και της Κέιτ Μακάν και τα στοιχεία από την εξέταση DNA παραδίδεται την Τρίτη σε εισαγγελέα, που θα αποφασίσει εάν το ζεύγος θα κληθεί και πάλι για κατάθεση και τα πιθανά περιοριστικά μέτρα σε βάρος τους.
Πηγή: skai.gr