Κλείσιμο

Εγώ δεν καταρρέω

Τη συνέχιση της διδακτικής δραστηριότητας, παρά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός της 6ης Απριλίου, αποφάσισε η σύγκλητος του πανεπιστημίου της Λ' Άκουϊλα δίνοντας έτσι μήνυμα ζωής και αποφασιστικότητας.

Το σύνθημα που επέλεξε το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της πρωτεύουσας του Αμπρούτσο, είναι " io non crollo", "εγώ δεν καταρρέω", το οποίο και τυπώθηκε σε μπλουζάκια που μοιράστηκαν σε χρόνο ρεκόρ.

Ο πρύτανης Φερντινάντο Ντ' Όριο, τονίζει ότι "το πρόβλημα εξεύρεσης νέας στέγης για τους φοιτητές, είναι πρωτεύουσας σημασίας, ιδίως για τους 13.000 εγγεγραμμένους στο πανεπιστήμιό μας οι οποίοι προέρχονται από άλλες πόλεις και από το εξωτερικό. Ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας Μπερτολάζο, με διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί άμεσα του θέματος".

Από την ερχόμενη Δευτέρα, οι φοιτητές θα ξαναρχίσουν να υποστηρίζουν τις πτυχιακές τους εργασίες, ενώ ένα μέρος της διδασκαλίας, πρόκειται να φιλοξενηθεί σε κτήρια που ανήκουν στον ιταλικό στρατό. Οι τεχνικοί ολοκληρώνουν την αντιγραφή των σκληρών δίσκων των υπολογιστών, για να μπορούν να σωθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν τα προγράμματα των μαθημάτων, τους διδάσκοντες, και φυσικά, τους φοιτητές. Ο πρόεδρος του τμήματος ψυχολογίας, Κλάουντιο Πατσίτι, εξηγεί: "κύριο μέλημά μας, είναι να μην χάσουν τη χρονιά οι νέοι που έχουν εμπιστευθεί το πανεπιστήμιό μας. Προσπαθούμε να έλθουμε σε επαφή με τους φοιτητές μας, με έναν προς έναν, ξεχωριστά, για να τους ενημερώσουμε σχετικά με το πως θα ξαναρχίσουμε τα μαθήματα. Η εξεταστική περίοδος του Ιουνίου δεν πρόκειται να χαθεί, θα εκμεταλλευθούμε και τις ευκαιρίες που μας προσφέρει το διαδίκτυο".

Στο σάϊτ του πανεπιστημίου, έχουν αναρτηθεί και τα κινητά τηλέφωνα αρκετών καθηγητών, που επιθυμούν να στηρίξουν τους φοιτητές τους, ώστε να ξεπεράσουν, μαζί, το ψυχολογικό σοκ.

Σε ότι αφορά, τέλος, την οικονομική παράμετρο της ανοικοδόμησης της Λ' Άκουϊλα, ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, κατέστησε σαφές ότι, συνολικά, θα χρειασθούν 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: skai.gr