Εγκώμιο του Μπιλ Κλίντον για την «εντυπωσιακή επιτυχία» του Τόνι Μπλερ

Ο αμερικανός πρώην πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, χαιρέτισε την «εντυπωσιακή επιτυχία» του «φίλου» του Τόνι Μπλερ, παρεμβαίνοντας στο ετήσιο συνέδριο των Εργατικών που γίνεται στο Μάντσεστερ, όπου και έτυχε θερμότατης υποδοχής. «Ο πρωθυπουργός σας, η κυβέρνησή σας, το κόμμα σας είχαν εξαιρετική επιτυχία», δήλωσε σήμερα ο Κλίντον, περίπου 24 ώρες αφότου ο 53χρονος Μπλερ απευθύνθηκε στο συνέδριο με την ιδιότητα του αρχηγού του κόμματος των Εργατικών πιθανότατα για τελευταία φορά. «Σας παρουσιάζω τον μοναδικό Μπιλ Κλίντον» είπε ο Μπλερ προσφωνώντας νωρίτερα μπροστά σε μία κατάμεστη αίθουσα τον υψηλό προσκεκλημένο του, που είχε την προεδρία των ΗΠΑ από το 1993 μέχρι το 2001.
"Επιμένω να ευχαριστήσω δημόσια τον φίλο μου Τόνι Μπλερ για την διακυβέρνησή του της Βρετανίας, για τη διαφύλαξη της διατλαντικής συμμαχίας μέσα από θύελλες και πάρα πολύ λιγότερες λιακάδες», υπογράμμισε ο 60χρονος πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
"Θέλω να τον ευχαριστήσω για την προσωπική φιλία του μέσα σε θύελλες και πολύ λίγες λιακάδες», δήλωσε ακόμη ο Κλίντον.
Σε μία ομιλία που χαρακτηρίστηκε «μισή πολιτική, μισή φιλοσοφική», ο Κλίντον κάλεσε τους Εργατικούς «να αλλάξουν» δεδομένου ότι «κανένας στον κόσμο δεν έχει άλλη επιλογή».
"Ησασταν οι πρωταγωνιστές της αλλαγής στη χώρα αυτή. Ησασταν, αλλά και θα είστε», τόνισε ο Κλίντον.
Δεν έμεινε απαρατήρητο ότι, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια τον Γκόρντον Μπράουν, τον πιθανότερο διάδοχο του Μπλερ, «για τον σωστό χειρισμό των οικονομικών υποθέσεων». Αλλωστε πολλοί παρομοιάζουν ένθεν και εκείθεν του Ατλαντικού τον Μπράουν με τον Αλ Γκορ.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr