Η ομογενής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζένιφερ Ψάκη, ένα από τα πιο μακροχρόνια μέλη της Ομάδας Ομπάμα, θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο την Πέμπτη 20 Μαϊου για να ηγηθεί του γραφείου δημοσίων υποθέσεων και έρευνας της Ουάσιγκτον, «Global Strategy Group», έγραψε το «Politico».

Αντίθετα, το «Business Insider» έγραψε ότι η ίδια έχει πει από το Φθινόπωρο ότι θα αποχωρήσει για να διαθέτει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά της.

«Νομίζω ότι θα είναι ώρα για κάποιον άλλο να έχει αυτή τη δουλειά σε ένα χρόνο από τώρα ή περίπου ένα χρόνο από τώρα» δήλωσε η Ψάκη σε συνέντευξη με τον Ντέιβιντ Αξελροντ, (David Axelrod) στο CNN και πρώην συνάδελφό της στην κυβέρνηση Ομπάμα του CNN, την Πέμπτη.

Η Ψάκη, η οποία πραγματοποιεί τακτικές συνεντεύξεις Τύπου ως το δημόσιο πρόσωπο της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν, είπε ότι ήθελε να είναι σε θέση να περάσει περισσότερο χρόνο με τα δύο μικρά της παιδιά. «Δεν θέλω να χάσω στιγμές. Δεν θέλω να χάσω πράγματα, και το έχω καλά στο μυαλό μου αυτό», είπε.

«Είναι υπέροχη δουλειά», πρόσθεσε. «Θα είναι δύσκολο, αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι θα βρισκόμουν σε αυτή τη θέση εδώ, και επίσης αγαπώ πολύ τα παιδιά μου».

Η Ψάκη είναι βετεράνος επικοινωνίας και έμπειρη Δημοκρατική ακτιβίστρια που εργάστηκε στην πρώτη προεδρική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα το 2008 και στη συνέχεια υπηρέτησε στην ομάδα επικοινωνιών του Λευκού Οίκου ως αναπληρωτής γραμματέας Τύπου και αναπληρωτής διευθυντής επικοινωνιών.

Αργότερα έγινε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών πριν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο το 2015 ως διευθύντρια επικοινωνίας του Ομπάμα.

Εχει μια μακροχρόνια σχέση με τον Μπάιντεν από την εποχή της στην κυβέρνηση Ομπάμα, ωστόσο ήταν μια κάπως ξαφνική επιλογή ως υπουργός Τύπου της νέας κυβέρνησης, έχοντας περάσει τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δουλεύοντας σε μια ποικιλία ή Μέσα Ενημέρωσης, συμβούλους και ακαδημαϊκούς ρόλους.

Η Ψάκη είπε στον Αξελροντ ότι είχε αποδεχτεί τη δουλειά αφού συμφώνησε με την ομάδα μετάβασης του Μπάιντεν ότι θα υπηρετούσε στο ρόλο για περίπου ένα χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι θα αποχωρήσει από τη θέση τον Ιανουάριο.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας