Έφτασαν τους 1.000 οι νεκροί Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ

Τους χίλιους έφτασαν οι Αμερικανοί στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με καταμέτρηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN.
Ο επίσημος απολογισμός του Πενταγώνου κάνει λόγο για 990 νεκρούς από την εισβολή στο Ιράκ, τον Μάρτιο του 2003, όμως ο αριθμός αυτός δεν ενημερώνεται αμέσως μόλις ανακοινωθούν οι νέες απώλειες από τις αμερικανικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό άλλοι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν την Τρίτη στη Βαγδάτη.
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για το Λευκό Οίκο, Τζον Κέρι, χαρακτήρισε «τραγική» τη χθεσινή ημέρα. «Σήμερα (Τρίτη) είναι ένας τραγικός σταθμός στον πόλεμο στο Ιράκ. Περισσότεροι από 1.000 γιοι και κόρες της Αμερικής έχουν δώσει τη ζωή τους στο όνομα της πατρίδας και της ελευθερίας, στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», είπε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Σινσινάτι.
Ο Λευκός Οίκος «τιμά τη μνήμη των 1.000 στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ιράκ»
Ο Λευκός Οίκος τίμησε τη μνήμη των 1.000 Αμερικανών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ από την έναρξη του πολέμου στη χώρα αυτή, τον Μάρτιο του 2003, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός αυτό δείχνει την ανάγκη να συνεχιστεί ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας.
«Θυμόμαστε, τιμούμε και κλαίμε για το θάνατο αυτών που έκαναν την υπέρτατη θυσία για την άμυνα και την ειρήνη» δήλωσε ο εκπρόσωπος Σκοτ Μακλίλαν στο περιθώριο της περιοδείας του προέδρου Τζορτζ Μπους στο Κολούμπια του Μισούρι.
«Θυμόμαστε επίσης αυτούς που πέθαναν στις 11 Σεπτεμβρίου» (2001), είπε. «Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε όσους έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας είναι να συνεχίσουμε τον εντατικό πόλεμο και να επεκτείνουμε την ειρήνη στις επικίνδυνες περιοχές του κόσμου ώστε να μπορέσουμε να τις αλλάξουμε, να κάνουμε τον κόσμο ασφαλέστερο και να υπερασπιστούμε την ασφάλεια της Αμερικής», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τον Μακλίλαν, ο ακριβής απολογισμός είναι 997 στρατιώτες νεκροί, στους οποίους προστίθενται και τρεις πολιτικοί υπάλληλοι του στρατού.
Πηγή: skai.gr