Έφοδος στο γραφείο του δικηγόρου του Τραμπ από το FBI

Έφοδο στα γραφεία του Μάικλ Κόεν, προσωπικού δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ, έκανε το FBI, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο Μάικλ Κόεν βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία έχει ισχυρισθεί ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ και πληρώθηκε πριν από το 2016 για να μην κάνει αποκαλύψεις.

Ο Στίβεν Ράιαν, δικηγόρος του Κόεν, επιβεβαίωσε στους New York Times την έφοδο στα γραφεία και την κατάσχεση ορισμένων «επικοινωνιών». Σύμφωνα με τον Στ. Ράιαν, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς τον πληροφόρησαν ότι η αστυνομική επιχείρηση έγινε εν μέρει κατόπιν παραγγελίας του γραφείου του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ.

Ο προσωπικός δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, είναι αντιμέτωπος με έρευνα για παραβίαση του νόμου για τα οικονομικά των προεκλογικών εκστρατειών καθώς και τραπεζική απάτη, έγραψε η εφημερίδα «The Washington Post» τη Δευτέρα, επικαλούμενη πηγή ενημερωμένη για την υπόθεση.

Πράκτορες του FBI έκαναν εφόδους και έψαξαν τα γραφεία και το σπίτι του Κόεν τη Δευτέρα, κάτι που θεωρείται ότι παρήγγειλε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος χειρίζεται την έρευνα για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 υπέρ του Τραμπ.
Πηγή: skai.gr