Κλείσιμο

Εφετείο Νέας Υόρκης: Μπορεί να εκδικαστεί η μήνυση της Σάμερ Ζερβός σε βάρος Τραμπ- Γιατί κατηγορείται

Το πολιτειακό Εφετείο της Νέας Υόρκης άνοιξε σήμερα τον δρόμο για να προχωρήσει η εκδίκαση της υπόθεσης μιας πρώην διαγωνιζόμενης στο ρίαλιτι The Apprentice, η οποία κατηγορούσε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι την δυσφήμισε επειδή την αποκάλεσε ψεύτρα όταν εκείνη τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Τραμπ υποστήριζε, μέχρι την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου, ότι η Σάμερ Ζερβός δεν μπορούσε να τον μηνύσει επειδή είχε ασυλία ως εν ενεργεία πρόεδρος. Το Εφετείο όμως έκρινε σήμερα ότι το εμπόδιο αυτό έχει πλέον αρθεί.

Η υπόθεση της Ζερβός θα επιστρέψει τώρα σε δικαστήριο του Μανχάταν, όπου οι δικηγόροι της ενδέχεται να έχουν την ευκαιρία να ζητήσουν να καταθέσει ενόρκως ο Τραμπ.

«Ο εναγόμενος είναι πλέον ιδιώτης και δεν έχει άλλες δικαιολογίες για να καθυστερήσει την απονομή δικαιοσύνης για την κυρία Ζερβός. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στο δικαστήριο και να αποδείξουμε τους ισχυρισμούς της», ανέφερε η Μπεθ Γουίλκινσον, μια από τους δικηγόρους της, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι δικηγόροι του Τραμπ δεν έχουν ανταποκριθεί προς το παρόν στα αιτήματα να σχολιάσουν αυτήν την εξέλιξη.

Το 2016, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, η Ζερβός τον κατηγόρησε ότι την φίλησε και τη θώπευσε παρά τη θέλησή της, όταν εκείνη του ζήτησε συμβουλές για να προωθήσει την καριέρα της, δύο χρόνια μετά τη συμμετοχή της στο τηλεριάλιτι.

Μήνυσε τον Τραμπ τον Ιανουάριο του 2017, αφού εκείνος είπε ότι οι ισχυρισμοί των γυναικών σε βάρος του ήταν «ψέματα» και αναδημοσίευσε στο Twitter μια ανάρτηση που χαρακτήρισε «απάτη» τις καταγγελίες της.

Με την αγωγή της, η Ζερβός ζητούσε να ανακαλέσει ο Τραμπ ή να ζητήσει συγγνώμη, καθώς και να της καταβληθεί αποζημίωση. Ο πρώην πρόεδρος υποστήριζε ότι η υπόθεση είχε πολιτικά κίνητρα.

Η πρώην αρθρογράφος του περιοδικού Elle, Ε. Τζιν Κάρολ, έχει επίσης καταθέσει αγωγή σε βάρος του Τραμπ για δυσφήμιση, επειδή εκείνος διέψευσε ότι την βίασε μέσα στο πολυκατάστημα Bergdorf Goodman του Μανχάταν, στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Ο Τραμπ έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς πολλών άλλων γυναικών που τον κατηγόρησαν για απρεπή συμπεριφορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ