ΕΕ-Πρόεδρος Επιτροπής Σοφών: Δυνατή η επανεκκίνηση των εμπορικών σχέσεων υπό το Μπάιντεν

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Σοφών (οικονομολόγων) Λαρς Φελντ πιστεύει ότι είναι δυνατή η επανεκκίνηση των διεθνών εμπορικών σχέσεων υπό τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Αν τα πράγματα πάνε πραγματικά καλά, τότε είναι δυνατή μια νέα αρχή στις διεθνείς εμπορικές σχέσεις με μια νέα βασική εμπορική συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ η οποία να θέτει πρότυπα για όλον τον κόσμο», είπε στην εφημερίδα «Rheinische Post» ο πρόεδρος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης.

«Το Δημοκρατικό Κόμμα μπορεί να μην είναι γνωστό για την αντίθεσή του στον προστατευτισμό του εμπορίου, αλλά οι διαμάχες μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης μάλλον θα μειωθούν, ο τόνος θα είναι λιγότερο σκληρός και μπορούμε να αναμένουμε επιστροφή στην πολυμερή συνεργασία», πρόσθεσε.

«Εάν ο Μπάιντεν καταφέρει να ξεπεράσει την αντίσταση του Κονγκρέσου στην συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, τότε υπάρχουν καλές πιθανότητες να επιτευχθούν δεσμευτικές συμφωνίες για την μείωση του διοξειδίου του άνθρακος (CO2) στην ατμόσφαιρα, οι οποίες θα προωθήσουν την κλιματική πολιτική πολύ περισσότερο από ό,τι θα την προωθήσει η ενεργειακή μετάβαση στη Γερμανία», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Σοφών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: ΗΠΑ ΕΕ