Εδώ καράβια χάνονται...Anadolu: Τουρκία και Πακιστάν κατασκευάζουν πολεμικό πλοίο

Tην ώρα που η Άγκυρα έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση όσον αφορά τους εξοπλισμούς λόγω του αμερικανικού εμπάργκο, τουρκική κρατική εταιρεία κατασκευάζει φρεγάτα για το Πακιστάν...

Η τελετή τοποθέτησης καρίνας για την έναρξη της κατασκευής της κορβέτας κλάσης MILGEM Ada– για το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν πραγματοποιήθηκε στο νότιο λιμάνι του Καράτσι την Παρασκευή. Στην τελετή στο Karachi Shipyard and Engineering Works (KSEW) – το εξειδικευμένο τμήμα ναυπηγικής του Πακιστανικού Ναυτικού – παρευρέθηκαν ο Αρχηγός του πακιστανικού Ναυτικού Ναύαρχος Amjad Khan Niazi, αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού του Πακιστάν και εκπρόσωποι της τουρκικής κρατικής εταιρείας ASFAT, ανέφερε ανακοίνωση που επικαλείται το πρακτορείο Ανατολή.


Η κατασκευή του πολεμικού πλοίου, το οποίο προς το παρόν αποτελεί μόνο μακέτα στο σάιτ της ASFAT, γίνεται μέσω της κοινοπραξίας Τουρκίας και Πακιστάν. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, «Τα πλοία κατασκευάζονται σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα ναυτικών πλοίων και θα είναι εξοπλισμένα με όπλα και αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων εδάφους-εδάφους, πυραύλων εδάφους-αέρος και ανθυποβρυχιακών όπλων».

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει προσέγγιση Τουρκίας - Πακιστάν, με την κυβέρνηση Ερντογάν να έχει πάρει το μέρος του Ισλαμαμπάντ για το Κασμίρ, κάτι που έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα το Νέο Δελχί. 

Πηγή: aa.com.tr