Δυτική Ευρώπη: Στους 8 οι νεκροί από την καταιγίδα Έλσα

Μία γυναίκα από τη Νότια Κορέα έχασε τη ζωή της όταν χτυπήθηκε από συντρίμμια στη Μαδρίτη, ένας Ολλανδός σέρφερ πνίγηκε στη νοτιοδυτική Ισπανία, ένας οδηγός παρασύρθηκε από υπερχειλισμένο ποταμό στον νότο και ένας άνδρας αγνοείται στα ανοικτά των γαλλικών αρχών: η καταιγίδα Έλσα εξακολουθούσε χθες Σάββατο να πλήττει τη δυτική Ευρώπη, έχοντας προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο οκτώ ανθρώπων από την Πέμπτη.

Η 32χρονη Νοτιοκορεάτισσα τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έπεσαν επάνω της θραύσματα από ένα δημόσιο κτίριο, που αποκολλήθηκαν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στη Μαδρίτη, όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της τοπικής κυβέρνησης Ενρίκε Λόπεθ. Το συγκεκριμένο κτίριο είχε ελεγχθεί το 2015 και τότε δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα.

Εξάλλου, ένας 60χρονος Ολλανδός πνίγηκε ενώ έκανε σερφ στην επαρχία Ουέλβα της νοτιοδυτικής Ισπανίας.

Ένας άλλος άνδρας έχασε τη ζωή του χθες όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από έναν ποταμό στην Ουασκάρ στην επαρχία της Γρενάδας, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας.

Στη νοτιοανατολική Γαλλία, αγνοείται ένας άνδρας ο οποίος έπεσε στα νερά της Μεσογείου από ένα ιστιοφόρο. Ένας φίλος του που βρισκόταν στο ίδιο σκάφος σώθηκε.

Συνολικά έξι άνθρωποι στην Ισπανία και δύο στην Πορτογαλία έχουν χάσει τη ζωή τους από την καταιγίδα Έλσα. Εξαιτίας της σφοδρότητας των φαινομένων και των πλημμυρών που προκλήθηκαν χθες σταμάτησε η κυκλοφορία των τρένων μεταξύ Λισαβόνας και Πόρτο.

Αφού επλήγησαν από δύο επεισόδια ακραίων φαινομένων στη διάρκεια ενός μήνα, από τα οποία έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι, η Κυανή Ακτή και η Κορσική πλήττονται και πάλι από την Παρασκευή από σφοδρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Στην Κορσική, το αεροδρόμιο του Αιάκειου έκλεισε λόγω πλημμύρας, όπως ανέφερε ο Αλέν Σαριέρ, ο γενικός γραμματέας της επαρχίας Νότιας Κορσικής.

Εξάλλου μόλις πέρασε η καταιγίδα Έλσα μία άλλη, η Φαμπιάν, έχει ήδη αρχίσει να πλήττει με πολύ ισχυρούς ανέμους περιοχές της Ισπανίας όπως τη Γαλικία, όπου καταγράφηκαν ριπές ταχύτητας 170 χιλιομέτρων την ώρα, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 14 πτήσεις, σύμφωνα με την Aena την υπηρεσία διαχείρισης αεροδρομίων Δεκατρείς ακόμη πτήσεις που θα προσγειώνονταν στη Γαλικία αναγκάστηκαν να αλλάξουν προορισμό προς άλλα αεροδρόμια της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Η Γαλικία και η γειτονική επαρχία Αστούριας έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, ενώ περίπου 8.000 νοικοκυριά στη Γαλικία δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο.

Η καταιγίδα Φαμπιάν έφτασε χθες και στις ακτές του Ατλαντικού της Γαλλίας και αναμένεται μέχρι σήμερα να πλήξει τις μισές περιοχές του νότου.

Πηγή: skai.gr